Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Orakel van Schaduw & Licht uitleg en voorbeelden
0
Orakel

Orakel van Schaduw & Licht uitleg en voorbeelden

Orakel van Schaduw & Licht

Het kiezen van een set orakelkaarten is net zo persoonlijk als het kiezen van je kleding. Je kan advies vragen aan anderen, maar toch moet je zelf de beslissing nemen. Intuïtie is hierbij heel belangrijk. In dit artikel leg ik je uit waarom Orakel van Schaduw & Licht het deck voor mij is. Misschien spreekt het jou ook aan?

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat voor gevoel heb je bij een set? Wat spreekt je aan? Is het de titel? Zijn het de afbeeldingen, of is het een combinatie van alles? Wat mij met name aantrok tot Orakel van Schaduw & Licht was de titel: Schaduw & Licht, en niet Licht & Schaduw. Niet alles in het leven bestaat uit licht, juist de schaduw heb je nodig.

Alles klopte, en dan weet ik: dit een deck voor mij.

Over het deck

Bitterzoet, ongehoord, onconventioneel, rebels, brutaal, grappig, onzichtbaar… Zomaar wat woorden die je niet vaak hoort in de spirituele wereld. En toch staat Orakel van Schaduw & Licht er vol mee!

Ben je op zoek naar een gids om je op weg te helpen de wereld te veranderen of bijvoorbeeld een gebroken hart te helen, dan is deze set écht iets voor jou.

Ontmoet de wezens van Schaduw & Licht

Elfen

Orakel van Schaduw & Licht 11
Elf met Droogbloemen
 • Elf met Droogbloemen
 • Kaart 11
 • Zoete herinneringen

De Elf met Droogbloemen houdt ervan om herinneringen als schat te bewaren. Ze draagt ze als versiering om haar heen, zodat ze altijd herinnert wordt aan die mooie tijden. Haar vleugels zijn net zo groot als die van een Koningsvlinder, die bekend staat om de grote afstanden die ‘ie kan afleggen. Herinneringen kunnen uit een (ver!) verleden zijn, maar niets is niet binnen handbereik. Het kan nog steeds tot je komen. Trek je deze kaart, weet dan dat er onverwachts iets of iemand uit het verleden naar boven kan komen. Toeval bestaat niet…

De elf van de groene wereld, kaart 44, De natuur heeft je nodig
De Elf van de groene wereld
 • De Elf van de groene wereld
 • Kaart 44
 • De natuur heeft je nodig

De Elf van de groene wereld heeft letterlijk te maken met de natuur en al het groen in de wereld. Ze helpt je bij het onderhuiden van de tuin. Trek je deze kaart, ga dan de natuur in. Wandel door de bossen en voel hoe alles om je heen energie is. Hoe alles leeft en hoe je samen op deze planeet bent. De natuur heeft jou nodig, net zoals jij de natuur nodig hebt.

Engelen

De stormengel, kaart 35, Kettingbotsing van godsdienstige gevoelens, manieren, gedragingen en energie
De Stormengel
 • De Stormengel
 • Kaart 35
 • Kettingbotsing van godsdienstige gevoelens, manieren, gedragingen en energie

De Stormengel blijft kalm in een stormachtige periode, maar ook in momenten van grote energetische spanningen om je heen. Als je deze kaart trekt, mag jij leren om om te gaan met alle energie om je heen.

Als je deze kaart krijgt kan het ook betekenen dat er een woordenwisseling aan zit te komen. Of iets anders dat jou energie kost. Blijf dicht bij jezelf en bescherm je energie.

Geesten

Gezichtloze geesten en het door geesten bezochte meisje, kaart 34, Geesten
Gezichtloze geesten en het door geesten bezochte meisje
 • Gezichtloze geesten en het door geesten bezochte meisje
 • Kaart 34
 • Geesten

Heksen

Twee heksjes, kaart 30, Magische schoonmaaktijd
Twee heksjes
 • Twee heksjes
 • Kaart 30
 • Magische schoonmaaktijd

Draag je (veel) oud zeer bij je? Deze twee heksjes zorgen er met hun magische bezem voor dat oud zeer en zware energie bij jou wordt weggeveegd.

Als je deze kaart trekt, is er bij je schoongemaakt. Waar ga jij die ruimte en je leven nu mee vullen? Dat is een moeilijke keuze, alleen jij kunt deze maken.

Je kunt deze kaart ook zien als tip om iets op te ruimen dat weg mag. Ontspullen. Ook dat scheelt weer in de energie!

Historische figuren

Ik ben Kali, kaart 13, Wedergeboorte vanuit de dood
Ik ben Kali
 • Ik ben Kali
 • Kaart 13
 • Wedergeboorte vanuit de dood

Ouden

Dame met een Bosch-ei, kaart 31, Oude wijsheid
Dame met een Bosch-ei
 • Dame met een Bosch-ei
 • Kaart 31
 • Oude wijsheid

De Dame met een Bosch-ei is een kaart die aangeeft dat je moedig bent. Je houdt een geheim/kennis ook echt voor jezelf, ook al is dat niet altijd makkelijk en lijkt alles om je heen in brand te staan. Jij zorgt ervoor dat de waarheid blijft bestaan. Dat kennis niet verloren gaat en dat je integer omgaat met de informatie die jou toekomt. Jij beschermt de wijsheid. Voor jezelf en voor de toekomst.

Het is ook mogelijk dat jij boodschappen ontvangt, maar dat je nog niet zo goed weet wat je ermee kunt. Of dat het nog onwennig of zelfs duister voelt. Weet dat dit jou toekomt omdat jij dit aankan. Bewaar alle informatie goed, leer meer over spiritualiteit en esoterie (wij kennen nog wel een fijne site ;-)) en uiteindelijk valt alles op z’n plek…

Zeemeerminnen

Orakel van Schaduw & Licht - 10 - Zeemeermin van Verduistering
Zeemeermin van de Verduistering
 • Zeemeermin van de Verduistering
 • Kaart 10
 • Een krachtige verandering van energie

De Zeemeermin van de Verduistering voelt aan dat er een krachtige verandering aan zit te komen. Alle energie is opgespaard en dat moet eruit. Het moment is daar. Deze zeemeermin is van verduistering. Een verduistering betekent een tijd van grote veranderingen en van het komen tot een zeker besef. Wanneer er in je leven een verduistering plaatsvindt, bedenk dan altijd dat dit een golvend effect op je leven zal hebben. Wat wordt hier in gang gezet? Laat dat wat aan het licht komt ook tevoorschijn komen, want niets blijft geheim of verborgen.

Is dit ook een set voor jou?

Orakel van Schaduw & Licht – wijsheid voor mislukkingen, mystici, zoekers en zwervenden – is ontworpen door Lucy Cavendish en het artwork is van Jasmine Beckett-Griffith.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨