Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Baby slaaptip: rode verlichting in de babykamer
0
Mama & baby Slaaptips voor je baby

Baby slaaptip: rode verlichting in de babykamer

Baby slaaptip: rode verlichting in de babykamer

Het is een gegeven dat je er met een baby ook ’s nachts regelmatig uit zult moeten voor voedingsmomenten, troostmomentjes of verschoningsmomentjes. Dat hoort er nou eenmaal bij, en ook die periode (hoe zwaar soms ook) gaat voorbij. Maar je kunt ’t jezelf wel gemakkelijk maken, bijvoorbeeld door in de nacht gedimde rode verlichting te laten branden in de babykamer.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Wij hebben gekozen voor een sterrenprojector en een klein nachtlampje dat de gehele nacht brandt, maar daarnaast hebben we in de plafondlamp een peertje van Philips Hue gedraaid. Een E27-variant uit de Philips Hue White and Color Ambiance serie, zodat we de kamer in alle kleuren kunnen verlichten.

De reden? Slimme verlichting is dimbaar, en ook instelbaar in zachtere kleuren die de slaap niet verstoren, zoals roodtinten. Zo worden jij en je baby niet zo wakker in de nacht. Je baby slaapt hierdoor sneller door na de voeding en ook jij kunt dan de slaap beter herpakken dan wanneer de verlichting blauwtinten bevat. Ook is ’t erg prettig om de lamp al vanuit je eigen bed/andere ruimte aan te zetten, zodat je niet in het donker op zoek hoeft naar het lichtknopje.

Rode verlichting voor je baby helpt bij…

  • Het aanmaken van melatonine, waardoor je baby een dag/nacht-ritme kan creëren.
  • Het laten ontspannen van je baby. Een bijkomstigheid van de aanmaak van melatonine.
  • Het tijdens de zomerperiode en de langere dagen in slaap laten vallen van je baby. Rood licht betekent ‘de lange nacht’ in gaan.
  • Sneller doorslapen van je baby. Iedere baby is natuurlijk anders, maar bij sommige kindjes lukt het hiermee beter.
  • Rood licht helpt niet tegen nachtmerries of andere angsten, maar het zorgt er wel voor dat je kindje niet wakker wordt in een volledig donkere ruimte en dan nog punten van herkenning kan zien.

Verder is ’t natuurlijk erg leuk dat, als je baby ouder is, je de verlichting kunt gebruiken als soort van ‘slaaptrainer’, waarbij je kan leren: als ’t lichtje op groen staat, dan is het tijd om op te staan. Daarvoor is nog ‘te vroeg’ om uit je bed te gaan. Dit kan je dan instellen via de timers van de Philips Hue app.

Meer slaaptips voor je baby lezen? Check hier een lijstje met tips om je baby te laten slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨