Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is Shinrin-yoku? Een uitleg over bosbaden
0
Bewustzijn Oosterse spiritualiteit & astrologie

Wat is Shinrin-yoku? Een uitleg over bosbaden

Wat is Shinrin-yoku? Een uitleg

Shinrin-yoku is een Japanse term die zich vertaalt naar ‘bosbaden’. Het is een oefening waarbij je jezelf onderdompelt in de natuurlijke omgeving en de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van het bos via de zintuigen in je opneemt. Shinrin-yoku is een vorm van ecotherapie, waarbij de natuur en het buitenleven worden gebruikt als een manier om mentaal en fysiek welzijn te bevorderen.

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Bosbaden

Shinrin-yoku is gebaseerd op het idee dat tijd doorbrengen in de natuur een diepgaand en helend effect kan hebben op het menselijk lichaam en geest. Het is geen gewone wandeling, maar een manier om te vertragen en je volledig onder te dompelen in de zintuiglijke ervaring van het zijn in de natuur. Het doel is om te ontspannen en te ontstressen.

Om Shinrin-yoku te beoefenen, kan je gewoon een rustig plekje in het bos zoeken en daar wat tijd doorbrengen. Neem alles in je op: de bezienswaardigheden, geluiden en geuren… Zet elk zintuig aan het werk. Het is daarom belangrijk om alle afleidingen, zoals telefoons en camera’s, uit te schakelen (of in ieder geval het geluid uit te zetten) en simpelweg aanwezig te zijn in het moment. Raak de schors van bomen aan, voel de bladeren en luister naar de geluiden van vogels en dieren.

Voordelen van Shinrin-yoku

Uit onderzoek is gebleken dat Shinrin-yoku een aantal gezondheidsvoordelen heeft. Studies hebben namelijk aangetoond dat tijd doorbrengen in de natuur de bloeddruk kan verlagen, stress kan verminderen, de stemming kan verbeteren en het immuunsysteem kan stimuleren. Het kan ook de cognitieve functie verbeteren, zoals aandacht en geheugen, en gevoelens van geluk en welzijn vergroten.

Een van de belangrijkste voordelen van Shinrin-yoku is dat het helpt om stress te verminderen. Het werkt ontspannend. Vooral in de snelle, door technologie gedreven wereld van vandaag zijn veel mensen overbelast en overprikkeld. Shinrin-yoku, bosbaden, biedt een manier om te vertragen en een gevoel van vrede en kalmte te vinden. De natuurlijke omgeving is een rustgevende en herstellende plek. Tijd doorbrengen in de natuur kan helpen om de balans en het welzijn van je lichaam en geest te herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨