Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Manifesteren – 7 stappen om je mooiste leven te leven
0
Shop

Review: Manifesteren – 7 stappen om je mooiste leven te leven

Review: Manifesteren - 7 stappen om je mooiste leven te leven

In het boek Manifesteren van Roxie Nafousi neemt ze je mee in dé 7 manifestatie stappen om je mooiste leven te leven. Lees hier onze review!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

In ‘Manifesteren’ laat manifestatie-expert Roxie Nafousi je kennismaken met het fenomeen manifesteren. Je soulmate aantrekken, de perfecte baan vinden, je dromen realiseren: Roxie laat zien hoe je dát kunt bereiken met behulp van de law of attraction. Aan de hand van zeven eenvoudige stappen leert ze je de kunst van het manifesteren, waardoor jij het leven waarvan je altijd al hebt gedroomd kunt creëren. Manifesteren is een filosofie die wetenschap en wijsheid samenbrengt en tegelijkertijd een skill die je kunt leren om je doelen mee te verwezenlijken. Dit boek is dé toegankelijke gids die jou leert op je intuïtie te vertrouwen, meer zelfliefde te ontwikkelen en je mooiste leven te leven.

Het (luxe uitgegeven!) hardcover boek kent 192 pagina’s, onderverdeeld in zeven hoofdstukken die staan voor de zeven stappen van manifesteren volgens Roxie Nafousi:

 1. Maak helder wat je wilt bereiken
 2. Laat angst en twijfel los
 3. Stroomlijn je gedrag
 4. Laat je niet uit het veld slaan
 5. Omarm dankbaarheid
 6. Zet jaloezie om in inspiratie
 7. Vertrouw op het universum

Ik neem je graag mee in een paar takes uit het boek.

Alles is energie (trillingsfrequenties)

Manifesteren is een samensmelting van wetenschap en wijsheid. Alles bestaat uit energie; jijzelf, de stoel waar je nu op zit en het device waar je dit artikel op leest. Alle (fysieke) materie is pure energie. En energie kent eigen trillingsfrequenties. Een trillingsfrequentie kan hoog of laag zijn, met alles daar tussenin. En dan kom je uit op het volgende: emoties met een hoge frequentie versus emoties met een lage frequentie. Onvoorwaardelijke liefde is een emotie met de allerhoogste frequentie. Angst is de emotie met de laagste frequentie. Hieronder zie je het overzicht dat auteur Roxie in het boek meegeeft. Een leuke oefening: waar zit jij nu op de lijn, in je neutrale staat? En denk eens na over als je iets moet doen wat je spannend vindt, of juist leuk. Waar zit je dan op de lijn?

Het punt met manifesteren is dat jij de energie aantrekt die jij uitzendt. Zit jij dus in een lage frequentie, zoals schuldgevoelens, angst of haat, dan trek je dit ook aan. Je vibreert op dezelfde hoogte. Tegenwoordig kun je ook zeggen je vibed op dezelfde hoogte. Daarom: noem energie ook gerust vibes. Je voelt een vibe bij mensen met wie je gelijkgestemd bent en met wie je goed overweg kunt.

Review: Manifesteren - 7 stappen om je mooiste leven te leven

Invullen maar

Wat een verrassing! Dit boek is niet alleen een leesboek/handboek/naslagwerk, maar ook een invulboek met oefeningen. Nu val ik zelf trouwens in de categorie ‘oooh, zonde om in zo’n mooi boek te schrijven‘, dus ik houd het bij journalen in een separaat notitieboekje. De vragen die gesteld worden zetten je aan het denken (zoals je ook op de foto hieronder kunt zien). Je vindt er verder ook schrijfoefeningen over onder andere oordeelloosheid en vergevingsgezindheid.

Door zo praktisch aan de slag te gaan, krijg je nog beter inzicht in wat jou tegenhoudt om jouw mooiste leven te leven.

Review: Manifesteren - 7 stappen om je mooiste leven te leven

Manifesteren is… uit je comfortzone stappen

Jij bent de energie die wil aantrekken. Wil je dus iets nieuws, dan moet je iets nieuws uitstralen. Dat doe je niet door in je veilige bubbel te blijven. De magie is vaak daarbuiten. Dus stap eens uit die comfortzone en kijk wat dit met jou doet. Welke angst houdt jou nog tegen om dit te doen?

Ken je de cyclus van zelfsabotage? Het komt op het volgende neer (en dit blijft elke keer rondgaan, dus kom je onderaan de lijst dan begin je weer opnieuw bovenaan):

 • Je doet wat je altijd doet
 • Je besluit het anders te doen
 • Je verandert iets
 • Je begint je beter te voelen
 • Dat voelt anders
 • Je vindt het ongemakkelijk
 • Je twijfelt over de verandering
 • Je onderbewustzijn hunkert naar vertrouwdheid

Herkenbaar? Dan mag je juist kijken naar wat die cyclus in leven houdt. Heb je ‘why’ helder, stop met smoesjes, laat je niet uit het veld slaan en gebruik de 5 seconderegel. Deze regel (bedacht door Mel Robbins, ja, die ene guru) geeft aan dat je maar gewoon moet dóen (binnen 5 seconden), niet moet nadenken en fysiek moet bewegen.

Review: Manifesteren - 7 stappen om je mooiste leven te leven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.