Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is geboortetrauma? Een uitleg
0
Alles over de bevalling Mama & baby

Wat is geboortetrauma? Een uitleg

Wat is geboortetrauma? Een uitleg

Wat is geboortetrauma? Geboortetrauma is een term die gebruikt wordt om emotionele en psychologische problemen aan te duiden die ontstaan kunnen zijn tijdens of na de geboorte van een kind. Dit kan zowel de moeder als de baby betreffen.

Emotionele en psychologische gevolgen van geboortetrauma kunnen onder andere zijn angst, woede, schuldgevoel, depressie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Deze reacties kunnen ontstaan door een gevoel van machteloosheid of een gevoel van falen tijdens de bevalling. Maar het kan ook komen door een (gevoel van) gebrek aan controle over de gebeurtenissen rond de geboorte. Ook kan het gebeuren dat een moeder een negatieve herinnering heeft aan de bevalling. Dit kan het moeilijker maken om zich te hechten aan haar kind.

Geboortetrauma kan ook invloed hebben op de relatie tussen de moeder en het kind. Sommige moeders kunnen moeite hebben om hun kind te verzorgen of te hechten. Andere moeders kunnen ervaren dat ze hun kind niet goed kunnen loslaten. Dit kan mogelijk leiden tot problemen in de opvoeding en problemen in de ontwikkeling van het kind. Daarom is het belangrijk om bij zulke gevoelens (als die blijven aanhouden) naar je huisarts te gaan.

Het is goed om te weten dat geboortetrauma niet alleen kan optreden bij een moeilijke of ingewikkelde bevalling, maar ook bij een bevalling die als ‘normaal’ wordt gezien. Het is daarom belangrijk om moeders en vaders te ondersteunen en te helpen bevalling verwerken van eventuele trauma’s die ze hebben opgelopen tijdens de bevalling. Dit om zo een gezonde band te creëren tussen ouder en kind.

Geboortetrauma boek

Wil je meer lezen over geboortetrauma, reserveer dan jouw exemplaar van Geboortetrauma. In dit boek wordt ingegaan op de psychische gevolgen van verloskundige ingrepen. Dit boek is geschreven voor zowel therapeuten en artsen als voor ouders en volwassenen die zelf de gevolgen van geboortetrauma ondervinden.

William R. Emerson (de auteur) deelt zijn onderzoeksresultaten en diepgaande inzichten in de mogelijke effecten van moderne verloskunde op de menselijke psyche. Hij laat zien wat de levenslange gevolgen van geboortetrauma kunnen zijn voor de persoonlijkheid en de ontwikkeling van een mens en dat het de oorzaak kan zijn van stoornissen die zich tijdens de jeugd en op volwassen leeftijd openbaren. De voorspelbare symptomen en patronen als gevolg van geboortetrauma kunnen met therapie worden verholpen, waarna de menselijke vermogens, gevoel van eigenwaarde en andere positieve kwaliteiten zich verder kunnen ontwikkelen en versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨