Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is een Monkey Platter en vanaf welke leeftijd bied je dit aan?
0
Alles voor kinderen

Wat is een Monkey Platter en vanaf welke leeftijd bied je dit aan?

Wat is een Monkey Platter en vanaf welke leeftijd bied je dit aan?

Een Monkey Platter is een dienblad of (vakjes)bord dat wordt gebruikt voor het serveren van eten aan (kleine) kinderen. Het wordt met name ingezet bij een Montessori opvoeding. Een Monkey Platter is ideaal voor als tussendoortje of maaltijd. Lees hier wat het precies is en vanaf welke leeftijd een Monkey Platter geschikt is!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Zelf doen

Het gebruik van een Monkey Platter maakt deel uit van de Montessori-filosofie, waarbij de nadruk ligt op praktische levensvaardigheden en onafhankelijkheid. Het ‘zelf doen’ en ‘zelf bepalen’. Met een Monkey Platter leren kinderen hun eten zelf in te delen (ze kunnen zelf beslissen wat en wanneer ze iets willen eten), maar ook of ze willen delen met anderen. Het bevordert dus niet alleen praktische levensvaardigheden; het geeft ook sociale interactie. Kinderen kunnen eten delen en gesprekken voeren over hoe ze het willen verdelen.

Wat voor voedsel leg je op een Monkey Platter?

Hierbij wat inspiratie! Let er wel op dat het eten geschikt moet zijn voor de leeftijd van de kinderen.

  • Gesneden fruit, zoals appels en bananen
  • Boterham, in stukjes gesneden
  • Blokjes kaas, worst of komkommer
  • Gekookte ei, in stukjes gesneden
  • Iets zoets, zoals een muffin of koekje

Vanaf welke leeftijd kun je een Monkey Platter aanbieden?

Ieder kind is natuurlijk anders, maar over het algemeen kun je al beginnen op de leeftijd van 12-18 maanden. Kijk vooral naar het voedsel dat je aanbiedt en of dit geschikt is voor je kindje. Daarnaast is het idee van een Monkey Platter dat kinderen zelf kunnen bepalen wanneer ze wat willen eten, maar vaak begrijpen hele jonge kinderen dit nog niet helemaal.

Onze zoon at de hele Monkey Platter in één keer op (met 18 maanden), dus wij hebben besloten om het iets later weer te proberen. Zo begrijpt hij (in onze ogen) uiteindelijk beter wat de bedoeling is. Update: we merken nu met 22 maanden al een verschil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨