Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nationale Voorleesdagen 2023: Spirituele kinderboeken tips
1
Alles voor kinderen Nieuws

Nationale Voorleesdagen 2023: Spirituele kinderboeken tips

Nationale Voorleesdagen: Spirituele kinderboeken tips

De Nationale Voorleesdagen 2023 zijn weer begonnen! Voorlezen is leuk, maar ook érg belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Hier vind je tips voor spirituele kinderboeken.

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Voorlezen is ook belangrijk voor de goede hechting tussen ouder en kind. Het is een momentje van samenzijn en tot rust komen. Ook draagt voorlezen aan kinderen bij aan de creativiteit en intelligentie. Wij zijn VolleMaanKalender.nl, dus hier vind je natuurlijk een lijstje met tips voor spirituele kinderboeken. Veel leesplezier gewenst!

Spirituele kinderboeken top 5

1) Stilzitten als een kikker

Het boek Stilzitten als een kikker staat boordevol mindfulnessoefeningen en verhaaltjes. Kids komen erdoor tot rust en leren hun piekergedachten te beheersen. Want net als volwassenen hebben zij het vaak te druk. Ze kunnen niet slapen, piekeren, zijn snel afgeleid en onrustig. De aanknop doet het, maar waar zit de pauzeknop? Om die pauzeknop te helpen vinden schreef mindfulnesstrainer Eline Snel ‘Stilzitten als een kikker; Mindfulness voor kinderen (5-12 jaar) en hun ouders’.

2) De wens-ster: 52 meditaties voor kinderen vanaf 5 jaar

Schrijver Marneta Viegas neemt je in het boek De wens-ster op een fijne en grappige manier mee met visualisatie, affirmatie en ontspanning. Er staan 52 meditaties in en aan het eind van iedere meditatie vind je een affirmatie.

3) Het vollehoofdenboek

Het vollehoofdenboek is voor kinderen vanaf 8 jaar die met een snel vollopend hoofd te maken hebben. Op een simpele, maar informatieve manier wordt concrete uitleg gegeven over informatieverwerkingsproblemen in de hersenen en de impact ervan op de sociaal emotionele ontwikkeling en het zelfbeeld. ‘Korte lontjes’, onoplettendheid, afleidbaarheid, vergeetachtigheid en impulsiviteit kunnen voor iedereen vervelend zijn. Met dit boek, voor kinderen en hun ouders, pak je ‘t samen aan.

4) Papa, pak je de maan voor mij?

Papa, pak je de maan voor mij? is een prachtig prentenboek van Eric Carle, de maker van Rupsje Nooitgenoeg. Een meisje wil graag met de maan spelen. De maan is heel hoog en zelf is ze te klein om erbij te kunnen. Met een heel lange ladder lukt het papa. Maar dan blijkt de maan te groot. Gelukkig wordt de maan elke nacht kleiner.

5) Ik wil de maan

Mol ziet voor het eerst de maan. ‘Wat is dat voor moois?” Die glinsterende bal wil hij wel hebben. Maar de maan uit de lucht plukken is niet zo makkelijk als hij denkt! Ik wil de maan en andere verhalen is een bundel van vier prachtige prentenboeken over Mol.

Bonus voor de allerkleinsten: Kiekeboe maan

Kiekeboe maan is een perfect boekje om voor te lezen als het bedtijd is. Dit superstevige kartonboekje is een deeltje in de reeks Kiekeboe-boekjes van Ingela P Arrhenius. Leuk, interactief en leerzaam voor de allerkleinsten!

Wanneer zijn de Nationale Voorleesdagen 2023?

De Nationale Voorleesdagen 2023 zijn van 25 januari 2023 tot en met 4 februari 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨