Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan in Vissen – februari 2020
2
Maan Nieuwe maan

Nieuwe maan in Vissen – februari 2020

Nieuwe maan kalender 2021

Zondag 23 februari is de tweede nieuwe maan van het jaar. De nieuwe maan staat in het teken Vissen . Vissen staan bekend om intuïtie en dromen, maar ook om emotie. Wat is de betekenis van de nieuwe maan in februari 2020 voor jou?

De nieuwe maan staat in teken Vissen, recht tegenover de zon – die ook in teken Vissen staat. Vissen is een gevoelig sterrenbeeld, dat erg ‘op zichzelf’ is. Ook emoties kunnen versterkt worden aangevoeld. Vissen offert zich relatief snel op voor anderen en dat is ook de energie die rond deze nieuwe maan hangt. Lees hier meer over de energie van de Vissen-periode 2020.

Dat opofferen voor anderen, dat gaat vaak ten koste van jezelf. En dat merk je. Je neemt niet alleen de verantwoordelijkheden van anderen op je schouders. Je neemt ook hun emoties over.

Dromen

Tijdens de nieuwe maan van februari 2020 kun je intenser dromen dan gewoonlijk. Je onthoudt je dromen meer, ze zijn levendiger en je wordt vermoeid wakker.

Probeer je dromen eens te ontleden. Wie kwamen er in voor? Waar ging je droom over en welk gevoel had je hierbij?

De nieuwe maan in Vissen haalt oude herinneringen en trauma’s naar boven met als doel heling en innerlijke rust. Is dat leuk? Niet altijd. Is het leerzaam? Absoluut. Laat het op je afkomen en go with the flow 🌊.

In jezelf keren

De periode rondom de nieuwe maan van februari 2020 is dus een goede tijd om in jezelf te keren. Luister naar je gevoel. Waar ligt je grens? Durf dit ook uit te spreken. Zet je intenties: wat wil je bereiken? Wil je gehoord worden? Wil je jezelf beschermen tegen de energie van anderen?

Nieuwe maan en Mercurius retrograde

De nieuwe maan van februari 2020 valt in de periode van de eerste Mercurius retrograde van het jaar. Planeet Mercurius retrograde is in het teken Vissen. Dit is de planeet van onder andere communicatie, reizen en technologie en dat ‘ie in een waterteken staat geeft aan dat miscommunicatie en misopvattingen op de loer liggen. Lees hier meer over Mercurius retrograde februari 2020.

Wil je meer lezen over de maancyclus en hoe deze op jou van invloed is? Of wil je leren hoe je iedere nieuwe maan en iedere volle maan kunt interpreteren voor jezelf? Lees dan het boek ‘Leven met de maan‘. Een absolute must-have voor iedereen die zichzelf – en de maancyclus – beter wil leren kennen!

De volgende nieuwe maan staat 24 maart 2020 in vuurteken Ram. Bekijk hier het overzicht van alle nieuwe manen van 2020.

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨