Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Dit is de symboliek en spirituele betekenis van advent
0
Spiritualiteit

Dit is de symboliek en spirituele betekenis van advent

Dit is de symboliek en betekenis van advent

Wat is advent? Advent is de aanloopperiode naar kerst. Het zit ‘m al in de naam: advent komt van het Latijnse woord adventus, dat komst betekent. Lees hier meer over de symboliek en spirituele betekenis van advent!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Tijdens de adventsperiode (ook wel adventstijd genoemd), die de eerste zondag van december start, steek je elke zondag een kaars aan: een adventskaars. Vaak staat zo’n kaars in een adventskrans of op een plankje op een rij, eventueel versierd met bijvoorbeeld dennengroen. Dit kun je naar wens mooi maken. Probeer het zo symbolisch mogelijk te doen.

In totaal zijn er vier kaarsen: kaars één tot en met kaars vier. Elke kaars correspondeert met een zondag: de adventszondag. En elke adventszondag heeft een specifiek thema om bij stil te staan:

  1. Hoop (en belofte)
  2. Voorbereiding
  3. Plezier (en vrede)
  4. Liefde (en aanbidding)

Advent is vanuit oudsher een Christelijke viering. Met het aansteken van de kaarsen wordt vooruit gekeken naar de komst van Jezus Christus. Natuurlijk kun je advent ook vieren als je niet religieus bent. De symboliek achter advent en de adventskrans is dat het steeds lichter wordt, met elke kaars een beetje meer. Je brengt jezelf (en de wereld) het licht.

Data adventszondagen 2022

In 2022 zijn dit de data van de adventszondagen:

  • Eerste zondag 🕯27 november
  • Tweede zondag 🕯🕯 4 december
  • Derde zondag 🕯🕯🕯 11 december
  • Vierde zondag 🕯🕯🕯🕯 18 december

Adventskalender vs Adventskrans?

Maar hoe zit het dan met adventskalenders zoals we ze nu voornamelijk kennen. De kalenders met cadeautjes, die vaak al op 1 december beginnen? Dit is traditie die ook al heel lang in leven is. Het idee achter een adventskalender is hetzelfde als voor de adventskrans: aftellen naar kerstmis. Tegenwoordig heb je dit met vakjes met chocola of vakjes met cadeautjes. Er zijn zoveel adventskalenders te vinden; ieder (groot) merk heeft er wel een.

Doe je mee met Advent? Deel je foto via Instagram en tag @VolleMaanKalender zodat we je kunnen featuren!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨