Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is soundhealing en waar kan het jou bij helpen?
0
Meditatie Spiritualiteit

Wat is soundhealing en waar kan het jou bij helpen?

Wat is soundhealing en waar kan het jou bij helpen?

In dit artikel legt gastschrijver Hanneke van Mindtreatz je uit wat soundhealing is, hoe het werkt en welke effecten soundhealing heeft op je lichaam en geest.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Soundhealing, ook wel klankontspanning genoemd, wordt al eeuwen gebruikt om mensen te verlichten en genezen. De trillingen die voortkomen uit klankschalen hebben een positieve werking op onze mind en een helend effect op het gebied van pijn, angst en depressie.

Soundhealing heeft daarnaast een gunstige werking op het verminderen van stress.

Hoe werkt soundhealing?

Klankschalen produceren enorme trillingen. Door het gebruik van verschillende gongs en klankschalen wordt je lichaam blootgesteld aan verschillende soorten trillingen en geluiden. Deze trillingen zijn door je hele lichaam voelbaar. Je kunt een klankschalen sessie online volgen, maar het beste effect heb je als je er live aan deelneemt omdat de trillingen dan goed voelbaar zijn.

Deelnemen aan een klankconcert is een meditatieve ervaring. Je neemt liggend deel en begint met rustig ademhalen. Hierdoor bereid je jezelf voor om het geluid te ontvangen. Je wordt je bewust van elk geluid dat binnenkomt. Het geluid van de klankschalen helpt je om je om de stilte in jezelf te vinden. Het lukt je beter om je gedachten tot stilstand te brengen waardoor je een goede connectie maakt met je innerlijke zelf.

Effecten op het lichaam

Ons lichaam reageert op de trillingen van de klankschalen. We bestaan voor 75% uit water, wat een goede geleider is voor deze geluidstrillingen. De trillingen bevorderen de bloedsomloop, zorgen voor een betere energiestroom, hebben een positief effect op de verjonging van ons lichaam en helpen om je lichaam verder te ontspannen. Blokkades in je lichaam die zijn ontstaan door stress, ziekte of depressie kunnen worden opgeheven door de trillingen en frequenties van het geluid. Je lichaam komt weer terug in zijn oorspronkelijke balans.

Effecten op je mind

Klanken verminderen de activiteiten in je hoofd en brengen je in een diepe ontspanning. Ze ondersteunen het loslaten van fysieke, emotionele en mentale spanningen.

Wanneer er met klankschalen en/of dongs een geluid wordt geproduceerd met twee verschillende frequenties, spreken we van binaural beats. Doordat elk oor een andere geluidsfrequentie hoort, gaan je hersenen een derde toon produceren om deze 2 verschillende frequenties te compenseren. Dit heeft een positief effect op je brein. Het zorgt onder andere voor een beter focus, meer ontspanning, een betere en diepere slaap en heeft een gunstig effect op angsten.

Het is zeker de moeite waard om te kijken wat een soundhealing voor jou kan betekenen. Veel mensen ervaren na een soundhealing hoge vibraties van liefde en vreugde, meer innerlijke rust en tevredenheid en hebben een betere nachtrust.

Dit gastartikel is geschreven door Hanneke van Mackelenbergh. Hanneke woont in het centrum van Amsterdam, samen met haar man, dochters Eva en Anna en hond Buddha. Ze is founder van het platform Mindtreatz. Mindtreatz brengt het aanbod van mindfulness bij elkaar. Je boekt hier cursussen, workshops, events en retreats. Met het platform wil ze mensen motiveren om meer tijd voor zichzelf te nemen, zodat ze een rustigere mind krijgen en een meer inzicht in zichzelf.

Hanneke van Mackelenbergh
Foto: Marlot Bakker Fotografie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.