Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Abalone schelp gebruiken: dit kun je allemaal doen met deze spirituele beauty
0
Spiritualiteit

Abalone schelp gebruiken: dit kun je allemaal doen met deze spirituele beauty

Abalone schelp gebruiken: dit kun je allemaal doen met deze spirituele beauty

Wat is een abalone schelp en hoe kun je een abalone schelp gebruiken? Een abalone schelp is een prachtige schelp van een zeeslak. Ze worden vaak gebruikt voor spirituele doeleinden, zoals smudgen of het opladen van edelstenen en kristallen. In dit artikel vertellen we je daar dan ook graag meer over!

Spirituele betekenis abalone schelp

Een abalone schelp staat bekend om haar schoonheid, duurzaamheid en helende eigenschappen. De schelp wordt al eeuwenlang gebruikt in spirituele en sjamanistische rituelen van inheemse culturen overal ter wereld. Dat maakt de abalone schelp een heilig voorwerp. In de ‘spirituele wereld’ wordt de abalone schelp geassocieerd met de elementen water en lucht. Deze elementen staan symbool voor emoties en communicatie.

Een abalone schelp gebruiken

Een van de meest bekende toepassingen van de abalone schelp is als smudge-schaal. Hierbij worden kruiden zoals salie, ceder en palo santo in de schelp gebrand om speciale reinigings- en zuiveringsrituelen uit te voeren. Dit wordt vaak gedaan voordat je begint met mediteren om een ruimte te zuiveren van negatieve energie. De abalone schelp is ideaal omdat deze hittebestendig is en daardoor veilig te gebruiken is om kruiden in te branden.

Daarnaast kan je de abalone schelp gebruiken als een soort schaal om edelstenen, kristallen of andere voorwerpen op te leggen. Je kunt ook edelstenen opladen in deze spirituele beauty, mits je kleinere stenen zoals bergkristal of hematiet toevoegt.

Een andere toepassing van de abalone schelp is als decoratief element. Vanwege de unieke kleur (bijna olie-achtig!) kan de schelp gebruikt worden als decoratief element in huis. Het is daarnaast ook een prachtige aanvulling op de inrichting van een thuisaltaar.

Shop Abalone schelp

Shop Abalone schelp houders

Een abalone schelp houder is een houder speciaal ontworpen om een abalone schelp in te plaatsen. Omdat een abalone schelp vaak gebruikt wordt bij spirituele en religieuze rituelen, is het handig om een houder te hebben waarin je de schelp veilig en stabiel kunt neerzetten.

Een abalone schelp houder is vaak gemaakt van hout en heeft een inkeping of uitsparing waar de abalone schelp in past. Sommige houders hebben ook extra ruimte voor bijvoorbeeld salie of andere kruiden die je samen met de abalone schelp wilt gebruiken.

Het gebruik van een abalone schelp houder maakt het niet alleen gemakkelijker om de schelp te gebruiken, maar het zorgt er ook voor dat de schelp langer meegaat. Omdat de schelp gevoelig is voor hitte en vuur, kan de houder bescherming bieden en voorkomen dat de schelp barst of beschadigt raakt.

Daarnaast kan een abalone schelp houder ook een mooie decoratieve toevoeging zijn aan je huis of spirituele ruimte. Veel houders hebben prachtige ontwerpen en worden soms zelfs met de hand gemaakt. Bekijk hieronder onze abalone schelp houders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨