Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis jeuk
0
Health & happiness Spiritualiteit

Spirituele betekenis jeuk

Spirituele betekenis jeuk

Jeuk, kriebel… het kan behoorlijk vervelend zijn. Daarom is het goed te ontdekken wanneer je jeuk hebt (en op welke plek dit is). Het kan namelijk maar zo zijn dat je lichaam je iets wil vertellen. Lees hier over de spirituele betekenis van jeuk!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Jeuk zorgt voor onaangename momenten. Je wil krabben, schuren en prikken om het jeukende gevoel tegen te gaan. Eigenlijk is dat symptoomonderdrukking, in plaats van symptoombestrijding. In dit artikel gaan we uit van jeuk door niet-medisch toedoen. Neem uiteraard altijd contact op met je huisarts als je twijfel hebt, als je gevoel dit zegt, als het erger wordt of als het langdurig aanhoudt. Dit is uiteraard ook geen medisch advies – we gaan puur in op de spirituele betekenis van jeuk.

Je lichaam als huls

Als eerste is het belangrijk om te snappen dat je lichaam de ‘huls’ is voor je energie en ziel. Je lichaam is je voertuig, dat wat jou door dit leven heen omhult. Krijg je jeuk (= lichamelijk iets), dan kan het zijn dat je ziel of je energie jou iets wil vertellen. Het komt dan van binnenuit. Eigenlijk geeft je innerlijk aan dat je iets aan het opkroppen bent of iets niet uitspreekt. Of dat je geen actie onderneemt, waar het wel wenselijk is.

Jeuk als boodschap

Jeuk is een boodschap. Het is een teken dat er iets (diep) in jou zit dat jou dwarszit. De jeuk spoort je aan om aandacht te schenken aan de oorzaak hiervan. Het is waarschijnlijk een emotionele of spirituele waarschuwing. Alsof het van binnenuit op je huid klopt. Tiktiktiktik kriebelkriebelkriebel vergeet je mij niet?

Omdat er in je energie veel informatie is opgeslagen (ook van eerdere levens), kan het zijn dat het iets uit een eerder leven is. Of om het dichterbij te zoeken: vanuit je innerlijke kind. In beide gevallen kan het helpen om je hierin te verdiepen, eventueel met een therapeut die is gespecialiseerd in eerdere levens of innerlijk kind werk.

Daarnaast kan jeuk spiritueel gezien ook betekenen dat je ergens niet aan je eigen verlangens voldoet, of dat je opgekropte emoties (woede) bij je draagt.

Wat kun je aan ‘spirituele jeuk’ doen?

Okay, spirituele jeuk klinkt misschien wat gek. Ik bedoel er vooral mee dat het jeuk is die wordt veroorzaakt vanuit je ziel. Je innerlijke jij. Wat kun je hier aan doen? Er zijn gelukkig een aantal dingen waar je mee aan de slag kunt:

  • Vraag (hardop) aan jezelf wat de jeuk jou wil vertellen. Dit klinkt misschien gek, maar door het uit te spreken en te erkennen als boodschap, kan er informatie tot je komen.
  • Erkennen an sich is al een manier om er wat aan te doen. Soms is het ook een roep om aandacht. Een vergeet-me-nietje.
  • Let op wat je dromen jou vertellen. Let op tekens van het universum. Schrijf op wat je ziet, voelt, droomt en doet.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨