Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Dromenduider boek
0
Shop

Review: Dromenduider boek

Review: Dromenduider boek

Begrijp wat je brein je probeert te vertellen als je slaapt en je ontketent je ware potentieel in de wakkere wereld. Dromenduider heeft de antwoorden! In dit artikel lees je onze review.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Heb je ooit gedroomd dat je kon vliegen? Dat je de loterij won of dat je een examen verknalde? En what about nachtmerries?

Ontdek met Dromenduider de theorie en technieken om je elke nacht te verzekeren van een rijke droomwereld en ontcijfer je dromen. In dit boek vind je meer dan vijftig veelvoorkomende droomscenario’s tot in detail geïnterpreteerd. Wat betekenen deze dromen in het algemeen en wat betekenen ze voor jou?

Het boek is opgedeeld in twee delen: de wakkere wereld en de droomwereld. Het boek werkt door de prachtige afbeeldingen (zie ook de slideshow hieronder) al meteen op m’n intuïtie.

De wakkere wereld

In het eerste deel van het boek leer je de technieken die je nodig hebt om je dromen te onthouden. Ook worden principes en theorie achter dromen uitgelegd, leer je vaster te slapen, krijg je inzicht in methodes die worden gebruikt voor de interpretatie en leer je zelfs lucide dromen.

Wat zijn dromen?

Dromen zijn een reeks beelden, geluiden, gedachten en emoties ervaren gedurende de slaap. In je dromen is niets te gek, behalve logica en rede.

Je droomt onder andere om emotioneel en psychologisch evenwicht te vinden en om creativiteit te vergroten. Het zorgt ervoor dat je alledaagse zaken en onderbewuste zaken verwerkt. Dromen hebben dus een therapeutische werking.

Als je wakker wordt, weet je niet altijd meer wat je droomt. Soms ben je de hele droom vergeten, soms sijpelt ‘ie weg (terwijl je ‘m wil herinneren) en soms onthoud je alleen nog ‘t gevoel dat een droom je gaf. Dat is allemaal heel normaal.

Leer in dit deel alles over de psychologie achter dromen (Freud & Jung), wat de ideale droomomgeving (je slaapkamer) is en hoe je dromen kunt onthouden. Eén van de methodes is het bijhouden van een droomdagboek. Dit is een methode die ik zelf ook weleens gebruik. Het helpt je om bewuster te zijn van je dromen en ze beter te onthouden.

De droomwereld

Het tweede deel van het boek is een handboek, dat je er altijd bij kan pakken wanneer je de informatie nodig hebt. In de bijna 100 pagina’s vind je allerlei droominterpretaties, opgedeeld in categorieën en thema’s. Onder droomcategorieën vallen bijvoorbeeld voorspellende dromen, helende dromen en nachtmerries. Onder thema’s vallen onder andere dromen over cijfers, huizen en zintuigen.

Bekijk hieronder een fragment van de pagina ‘Droomthema’s’ en ‘Elementen’.

  • Dromenduider boek inhoud
  • Dromenduider boek thema's
  • Dromenduider boek elementen

Dromenduider wordt uitgegeven door MUS Creatief. Andere uitgaven van deze uitgeverij zijn kleurboek Luna, De astrologie van liefde & seks, Maangids, Maanmatch en Bullet Journal Astrologie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.