Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Eerste hulp bij kinderwens
0
Shop

Review: Eerste hulp bij kinderwens

Review: Eerste hulp bij kinderwens

Lees hier onze review van Eerste hulp bij kinderwens: de complete gids om zwanger te worden door seks, hormonen, IVF, donors, draagmoeders en nog veel meer.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Je kunt een kinderwens hebben, maar kinderen ‘krijg’ je niet zomaar. Het is geen gegeven dat het lukt. Om wensouders te voorzien van praktische tips wanneer kinderen krijgen niet vanzelf gaat heeft Paul de Bont dit boek geschreven.. Op natuurlijke wijze worden ovulatietesten, IUI, ICSI, IVF, social freezing, prenatale diagnostiek, draagmoeders, donors, co-ouderschap en juridische aspecten besproken. Met openhartige interviews met ouders over hun hobbelige routes naar ouderschap.

De basics

Het boek begint heel praktisch. Heb je een kinderwens? Schrijf het eens op. Of spreek het eens uit. Hoe voel je je daarbij? Schrik je er van of ben je er aan toe? Maar ook andere praktische zaken zoals ‘laat je spiraaltje eruit halen’ en ‘stop met de pil’ worden beschreven. Je lijf heeft tijd nodig om van alle kunstmatige hormonen af te zijn. Daarnaast (voor vrouwen): start alvast met foliumzuur en stop alvast met alcohol.

Het gehele eerste hoofdstuk staat in het teken van de basics: oftewel wat je écht moet weten als je bewust aan de slag gaat met je kinderwens.

De huisarts

Wanneer ga je naar de huisarts? Wat voor onderzoek kun je verwachten en wat is er allemaal mogelijk? Wanneer zwanger worden niet lijkt te lukken, kun je het beste zo snel mogelijk bij je huisarts aan de bel trekken. Laat je vooral niet afschepen! De ‘regel’ is dat je na een jaar bij je huisarts kunt aankloppen (mits je niet al bekend bent met andere zaken, zoals primaire amenorree). Als je als vrouw 35+ bent, dan klop je na zes maanden al aan bij je huisarts.

De specialist en de IVF-kliniek

IUI, IVF, ICSI en nog meer afkortingen… Het kan flink duizelen. Er is véél mogelijk, maar wat houdt alles in? Als je jezelf goed wil inlezen, dan zijn deze 60 pagina’s uit het boek een volledige handleiding in de wereld van de fertiliteitskliniek. Natuurlijk moet je – als je zelf in een traject zit – altijd naar je eigen specialisten luisteren. Maar als je je vooraf al wil verdiepen, dan is dit een vrij volledige gids. Inclusief een heftig ervaringsverhaal van Lien en Hans.

Donors, draagsters en draagmoeders

Er is veel mogelijk op het gebied van donors en draagsters, maar er hangt ook een hele wetgeving omheen. Zo is er verschil tussen draagsters in Nederland of in Canada en Amerika. En wat moet je afspreken met een draagster? Je leest het in dit hoofdstuk over donors, draagsters en draagmoeders.

Kinderwens op een andere manier

Hoe zit het met pleegzorg? Of adoptie? En wat als je een single lady bent? In dit hoofdstuk legt Paul de Bont uit hoe het zit. Met bijzondere ervaringsverhalen.

Juridische zaken

Hoe zit het juridisch met draagsters in het buitenland? Of met draagmoeders in Nederland? En wat zijn ervaringen van anderen? In dit laatste hoofdstuk staat informatie over de juridische kant van het verhaal. Romantisch is het niet, maar nodig is het wel.

 • Eerste hulp bij kinderwens voorkant
 • Eerste hulp bij kinderwens
 • Eerste hulp bij kinderwens
 • Eerste hulp bij kinderwens

Met veel kennis, maar ook veel humor, legt de auteur alle ins en outs uit over zelf zwanger worden. En als dat – ook na behandelingen (die uitgebreid aan bod komen) – niet lukt, dan is er ook informatie te vinden over draagmoederschap, adoptie en pleegouderschap. En de juridische kant daarvan, want daar is veel over te bespreken. Er is zó veel mogelijk. Dit boek kan een mentale steun voor je zijn in tijden dat je het niet meer ziet zitten. Het biedt informatie, maar ook hoop.

 • Titel: Eerste hulp bij kinderwens
 • Audioboek: via Storytel
 • Auteur: Paul de Bont
 • Prijs: €21,99
 • Uitgever: Kosmos Uitgevers
 • ISBN: 9789021590547
 • Lees ook: Luisteren naar je baarmoeder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨