Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is een naamgetal in numerologie? Betekenis en uitleg
0
Numerologie

Wat is een naamgetal in numerologie? Betekenis en uitleg

Naamgetal numerologie

Wil je weten wat een naamgetal in numerologie is, je naamgetal berekenen én de betekenis van je naamgetal ontdekken? Lees dan dit artikel!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat is numerologie?

Numerologie is een oude wetenschap die de relatie tussen getallen en gebeurtenissen in je leven bestudeert. In numerologie worden getallen gezien als symbolen die je inzicht geven in je persoonlijkheid, talenten, uitdagingen en je levenspad. Een belangrijk getal in de numerologie is het naamgetal, dat berekend kan worden op basis van de letters in je naam. In dit artikel leggen we je uit wat een naamgetal is.

Hoe bereken je een naamgetal? Naamgetal berekenen

Het naamgetal wordt berekend door aan elke letter in je naam een getal toe te kennen volgens de numerologische waarde, ook wel de letterwaarde genoemd. Onderstaande tabel geeft elke letter een numerieke waarde van 1 tot 9, waarbij de letters A, J en S staan voor 1, B, K en T voor 2, enzovoort. Vervolgens worden de getallen van alle letters in je naam opgeteld en gereduceerd tot een getal tussen 1 en 9 of 11, 22 of 33 als het gaat om zogenaamde meestergetallen. Dit getal is het naamgetal.

123456789
ABCDEFGHI
JKLMNOPQR
STUVWXY

Als je bijvoorbeeld de Linda heet, zou je de numerologische waarde van elke letter vinden (L = 3, I = 9, N = 5, D = 4, A = 1) en deze getallen bij elkaar optellen (3 + 9 + 5 + 4 + 1 = 22). Als je een dubbel getal krijgt, zoals nu meestergetal 22 in dit voorbeeld, kun je de betekenis van zowel 22 als 4 lezen.

Betekenis naamgetal

Het naamgetal kan ons inzicht geven in onze persoonlijkheid, talenten, uitdagingen en levenspad. Elk getal heeft zijn eigen betekenis en kan ons vertellen over onze sterke en zwakke punten, onze drijfveren en onze levenslessen.

Naamgetal 1: Creativiteit en leiderschap

Als je naamgetal 1 is, ben je creatief, ambitieus en zelfverzekerd. Je hebt leiderschapspotentieel en kunt goed omgaan met uitdagingen en obstakels. Je moet er echter wel voor waken dat je niet te dominant of egocentrisch wordt.

Naamgetal 2: Samenwerking en balans

Als je naamgetal 2 is, ben je gevoelig, empathisch en diplomatiek. Je bent goed in samenwerking en hebt oog voor de behoeften van anderen. Je moet er echter wel voor waken dat je niet te passief wordt of te veel rekening houdt met anderen.

Naamgetal 3: Expressie en communicatie

Als je naamgetal 3 is, ben je expressief, creatief en communicatief. Je bent goed in het uiten van je emoties en ideeën en kunt anderen inspireren. Je moet er echter wel voor waken dat je niet te oppervlakkig wordt of te veel afhankelijk bent van de goedkeuring van anderen.

Naamgetal 4: Stabiliteit en discipline

Als je naamgetal 4 is, ben je stabiel, betrouwbaar en praktisch. Je hebt een sterk gevoel voor discipline en kunt goed omgaan met verantwoordelijkheden. Je moet er echter wel voor waken dat je niet te star wordt of te veel vasthoudt aan oude patronen.

Naamgetal 5: Verandering en avontuur

Als je naamgetal 5 is, ben je avontuurlijk, vrijheidslievend en nieuwsgierig. Je houdt van verandering en uitdagingen en hebt een brede interesse. Je moet er echter wel voor waken dat je niet te onvoorspelbaar wordt of te veel risico’s neemt.

Naamgetal 6: Harmonie en verantwoordelijkheid

Als je naamgetal 6 is, ben je harmonieus, verantwoordelijk en zorgzaam. Je hebt een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en bent goed in het oplossen van conflicten. Je moet er echter wel voor waken dat je niet te bemoeizuchtig wordt of te veel verantwoordelijkheden op je neemt.

Naamgetal 7: Wijsheid en spiritualiteit

Als je naamgetal 7 is, ben je wijs, intuïtief en spiritueel. Je hebt een sterk gevoel voor analyse en kunt goed omgaan met abstracte ideeën. Je moet er echter wel voor waken dat je niet te veel in je eigen wereld leeft of te sceptisch wordt.

Naamgetal 8: Ambitie en succes

Als je naamgetal 8 is, ben je ambitieus, succesvol en zakelijk. Je hebt een sterk gevoel voor macht en geld en kunt goed omgaan met verantwoordelijkheden. Je moet er echter wel voor waken dat je niet te materialistisch wordt of te veel gericht bent op status.

Naamgetal 9: Humanitair en idealistisch

Als je naamgetal 9 is, ben je humanitair, idealistisch en inspirerend. Je hebt een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en bent goed in het helpen van anderen. Je moet er echter wel voor waken dat je niet te veel opgaat in de problemen van anderen of te veel idealen hebt.

Naamgetal meestergetallen

Naast de getallen 1 tot 9 zijn er ook drie meestergetallen in de numerologie: 11, 22 en 33. Deze getallen hebben een hogere vibratie en worden daarom gezien als bijzonder krachtig en potentieel spiritueel.

Naamgetal 11: Intuïtie en verlichting

Als je naamgetal 11 is, ben je intuïtief, inspirerend en spiritueel. Je hebt een sterk gevoel voor verlichting en kunt goed omgaan met abstracte ideeën. Dit naamgetal kan echter ook leiden tot innerlijke conflicten en onzekerheid, omdat de hoge vibratie van het getal 11 kan leiden tot gevoeligheid en kwetsbaarheid. Je moet er ook voor waken dat je niet te veel opgaat in je eigen wereld of te ‘zweverig’ wordt. 

Naamgetal 22: Ambitie en verantwoordelijkheid

Als je naamgetal 22 is, ben je ambitieus, succesvol en spiritueel. Je hebt een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Naamgetal 22 wordt geassocieerd met meesterschap, manifestatie en ambitie. Met dit naamgetal heb je een groot potentieel om je dromen en doelen te verwezenlijken. Naamgetal 22 kan echter ook leiden tot perfectionisme en overwerken, omdat je met dit naamgetal soms te veel van jezelf eist.

Naamgetal 33: Harmonieus en dienstbaar

Als je naamgetal 33 is, ben je dienstbaar, harmonieus en verantwoordelijk. Je hebt vaak een diep gevoel van mededogen en verantwoordelijkheid voor anderen. Ook bezit je een sterk vermogen om te zorgen en te ondersteunen en kun je anderen inspireren om hetzelfde te doen. Dit naamgetal kan echter ook leiden tot overbezorgdheid en zelfopoffering, omdat je met dit naamgetal soms te veel geeft zonder aan jezelf te denken.

Meer ontdekken over numerologie? Lees dan dit boek! 👇

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨