Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan mei 2022 in Tweelingen: dit is de energie
0
Nieuwe maan

Nieuwe maan mei 2022 in Tweelingen: dit is de energie

Nieuwe maan in Tweelingen

Maandag 30 mei 2022 staat de nieuwe maan in Tweelingen. Wil je weten wat de energie is van deze nieuwe maan en hoe je daar mee kunt werken? Lees dan gauw verder!

Een nieuwe maan is de start van een nieuwe maanfase. Een schone lei, een nieuw begin. Dit staat vrijwel altijd voor het einde van het één, en het begin van het ander. De nieuwe maan staat in teken Tweelingen, net als de zon op dit moment.

Nieuwe maan in Tweelingen

Tijdens nieuwe maan plant je de zaadjes voor het werken aan je dromen. Dit is qua maanfase dé ideale tijd voor het zetten van je intenties. Je hebt nu alle potentie! Tweelingen gaat over communicatie, je sociale leven en hoe je kennis opdoet.

Met de nieuwe maan in Tweelingen mag je volgens Yasmin Boland, auteur van het boek Leven met de Maan, aan vijf punten werken:

  • Communicatie
  • Meditatie
  • Sociale contacten
  • Familie (specifiek: broers en zussen)
  • Lezen

Deze punten hebben te maken met Tweelingen als dierenriemteken. Ik leg ze hieronder stap voor stap volgens de idealen van Yasmin Boland uit.

Als communicatief luchtteken (Tweelingen!) is communicatie het eerste punt. Denk tijdens deze nieuwe maan eens na over hoe jij communiceert. Ben je altijd eerlijk over hoe je je voelt? Wat zou je zelf graag anders zien?

Tweelingen is het teken dat altijd maar doorgaat. Er zit geen stop op. Met deze nieuwe maan mag je echt even pas op de plaats nemen. Probeer je hersenen te ontspannen middels meditatie. Even de ‘stofzuiger door je hoofd’. Het kan ook helpen om je hersenspinsels op te schrijven. Uit je hoofd, op papier.

Hoe ben jij met sociale contacten? Knoop jij makkelijk een gesprek aan of vind je dit lastig? Heb je een muurtje om jezelf heen gebouwd? Kijk waar eventuele blokkades zitten en probeer dit stapje voor stapje op te lossen. Een uitdaging voor jezelf kan al zijn: kijk mensen op straat in de ogen aan of knik eens vriendelijk. Probeer die muur wat af te bouwen en open jezelf meer naar anderen toe. Ben je toe aan nieuwe contacten of zelfs een flirt? Dan zal dit je absoluut helpen!

Broers en zussen… Tweelingen is het teken van broers en zussen, dus zorg ervoor dat je tijdens deze nieuwe maan eens contact met hen zoekt (als je dat niet al regelmatig hebt). Zo voorkom je dat je elkaar echt lang niet meer spreekt.

Tweelingen heerst over Mercurius, de ‘boodschapper’ planeet. Kennis is een groot goed voor Tweelingen en tijdens deze nieuwe maan mag je jezelf dan ook beloven om meer te lezen. Hoe vaak scroll jij doelloos op je telefoon? Hoe lang kijk jij doelloos naar Netflix? Die tijd kun je ook investeren om kennis op te doen en mentaal te ontspannen met een boek… Bijvoorbeeld het boek Leven met de Maan.

Nieuwe maan mei 2022 voor tweelingzielen

Tweelingen staan bekend om hun communicatie-skills, maar ook om het hebben van twee gezichten. De nieuwe maan in Tweelingen zal daarom ook (juist) voor tweelingzielen weer veel betekenen rondom het stukje communicatie en meerdere contacten/relaties/gezichten. Twinflame expert Natasja legt graag uit wat de nieuwe maan mei 2022 energie is voor tweelingzielen.

Nu het eclips-seizoen er voor nu eventjes op zit, lijkt deze nieuwe maan een peace of cake, maar niks is minder waar. Deze nieuwe maan staat voor afronding en tevens voor een nieuw begin. Voor veel tweelingzielen en zielsconnecties is dit de drempel naar een heel nieuw begin. Ontzettend belangrijk ook richting de Engelenpoortdag van 6/6.

Mercurius, heerser van teken Tweelingen, loopt nog steeds retrograde. Dit versterkt met deze nieuwe maan het stuk rondom de communicatie met je tweelingziel of zielsconnectie, maar ook rondom de communicatie met jezelf. De maan staat immers voor je gevoelsleven, je innerlijke zelf. De maand mei was er om in balans te komen met met het spirituele getal 11 dat eraan verbonden is. Heel belangrijk dus dat je contact maakt met je eigen gevoelsleven en eerst communiceert met jezelf, voordat je bepaalde stukken of vragen naar buiten brengt (terecht of onterecht) naar je tweelingziel of zielsconnectie. Want Mercurius retrograde vertraagt nog steeds de boel op het communicatie-stuk.

Tweelingen staat er om bekend dat ze twee gezichten hebben. In dit geval kan het zijn dat je zielsconnectie of tweelingziel NIET z’n ware gevoelens aan jou toont en door de vertragende werking van Mercurius kan dit voor verwarring en frustratie zorgen tussen jullie. Dus belangrijk is om je vooral op jezelf te richten en dat je met deze nieuwe maan de balans opmaakt voor jezelf, zodat je dit kan gaan neerzetten voor de 6/6 poort van juni.

Mocht je rondom deze nieuwe maan toch hebben het gevoel te hebben je juist te uiten, let goed op HOE je dit doet, want je woorden kunnen immers verkeerd worden geïnterpreteerd. De eclips energie werkt immers nog steeds door en ook met deze nieuwe maan kan dit nog steeds voor verrassingen zorgen…

Nieuwe maan rituelen en positieve affirmaties

Gebruik de energie van de nieuwe maan in je voordeel met deze nieuwe maan rituelen. Zet je intenties op papier en plant dat zaadje om van je leven je droom leven te maken! Wij delen in dit artikel 3 nieuwe maan rituelen. Het thema van je intenties kun je linken aan de energie van Tweelingen, dus zet je intenties rondom communicatie, sociale contacten en het opdoen van kennis.

Ben je op zoek naar affirmaties voor bij de nieuwe maan? In het artikel ‘Affirmaties voor de nieuwe maan‘ geven wij je tips voor nieuwe maan affirmaties en lees je hoe je jouw affirmaties ‘t beste het universum in kunt sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨