Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Orakelkaarten kiezen: hoe kies je het beste een orakeldeck voor jezelf?
0
Orakel Shop

Orakelkaarten kiezen: hoe kies je het beste een orakeldeck voor jezelf?

Orakelkaarten kiezen

Wil je orakelkaarten kopen? Als je ooit in een spirituele winkel, boekenwinkel of online shop hebt gekeken, dan heb je vast de vele orakeldecks gezien. Het zijn er tientallen! Hoe maak je nu een keuze uit het grote aanbod? In dit artikel lees je tips van gastredacteur Tanja over het kiezen (en kopen) van een orakeldeck voor jezelf.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Als eerste is het goed om te weten wat je met het orakeldeck wil doen. Met andere woorden: met welke doelstelling koop je een deck? Het maakt bijvoorbeeld al een verschil of je een deck koopt uit nieuwsgierigheid of als je met vragen zit die je wil beantwoorden met behulp van orakelkaarten.

Begin je voor het eerst? Misschien wil je dan eerst werken met inzichtkaarten (soms ook wel bekend als affirmatiekaarten). Dit is iets laagdrempeliger dan een orakeldeck.

Of je nu gaat voor inzichtkaarten, affirmatiekaarten of een orakeldeck: het belangrijkste is dat jij een goed gevoel hebt bij een deck.

Als je in een fysieke winkel staat, kun je vaak niet in het doosje van een deck kijken. Die doosjes zijn namelijk gesealed. Je kunt dus geen feeling krijgen met de kaarten uit een orakeldeck. Wat je kunt doen, is vooraf zoeken naar een aantal orakeldecks. Dat kan via Google, maar je kunt ook hier kijken bij orakeldecks in de VolleMaanKalender.nl shop.

Zo word je al een beetje bekend met de afbeeldingen. Als je bijvoorbeeld drie verschillende decks mooi vind kan je eerst de afbeeldingen met elkaar vergelijken en dan kijken waar jij het beste gevoel bij krijgt. Soms heb je meer tijd nodig om je keuze te maken en dat is helemaal oké. Dit is geen garantie voor succes, maar het helpt wel bij het geven van richting.

Toen ik jaren geleden begon met orakelkaarten koos ik voor de Rubenskaarten – Een Liefdevolle Kijk Op Je Ronde Vormen van M. Veldema en A. Vissel. Destijds worstelde ik met mijn zelfbeeld en zocht ik iets dat me kon helpen met positieve gedachten.

Ik begon met wanneer ik de behoefte had iets positiefs de deck te pakken. Ik legde de kaarten bij elke trekking op de juiste volgorde. Dit is niet belangrijk, maar het gaf mij altijd wel een goed gevoel. Daarna schudde ik de kaarten negen keer (dit naar aanleiding van het negenpuntig sterveelhoek van de enneagram). Het kaartje wat dan na negen keer schudden bovenop lag, was het kaartje voor mij.

Tegenwoordig schud ik de kaarten drie keer en vraag ik aan mijn spirits welke boodschap ik vandaag mag ontvangen. Als ik een reading doe voor een klant dan vraag ik spirit welke boodschap mag ik de klant doorgeven. Dan schud ik de kaarten en meestal valt er dan een kaart uit die de boodschap is.
Gebeurt dat niet, dan schud ik negen keer.

Inmiddels heb ik verschillende orakeldecks en één tarotdeck. Deze gebruik ik zowel zakelijk als privé. Ik heb alle decks gekozen op gevoel. Daarnaast ben ik soms ook gewoon erg benieuwd naar het soort kaarten, bijvoorbeeld bij De geheime boodschappen van de dieren deck of Het Orakel van de Keltische bomen. Ook de voorkant of een titel van een deck kan aanspreken. Dat was onder andere het geval bij het Orakel van schaduw en licht.

Het gevoel dat een deck mij geeft is voor mij het allerbelangrijkste. Volg je hart (je gevoel, intuïtie of hoe je het ook maar noemen wilt), want dat klopt altijd. En dat is de ultieme tip.

In een volgend artikel ga ik dieper in op de verschillende decks en de mogelijkheden van de desbetreffende decks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.