Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Natuurlijke pijnbestrijding bij menstruatiepijn: dit móet je weten
0
Alles voor mama Shop

Natuurlijke pijnbestrijding bij menstruatiepijn: dit móet je weten

Natuurlijke pijnbestrijding bij menstruatiepijn: dit móet je weten

Ovulatiepijn, menstruatiepijn en andere vrouwelijke ongemakken… Je kunt er maandelijks last van hebben. Gelukkig is er steeds meer natuurlijke pijnbestrijding op de markt. Zo ook de Ovulay: een TENS-apparaat dat je klachten vermindert (en soms zelfs kan weghalen). Lees hier over Ovulay en natuurlijke pijnbestrijding bij menstruatiepijn!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Wat is menstruatiepijn en wat is ovulatiepijn?

Menstruatiepijn is pijn die optreedt vóór of tijdens je menstruatie. De pijn wordt met name gevoeld in de onderbuik en onderrug. De intensiteit hiervan kan van vrouw tot vrouw verschillen en varieert van licht ongemak tot ernstige krampen. Menstruatiepijn wordt veroorzaakt door de samentrekking van de baarmoeder, een move die nodig is om het baarmoederslijmvlies af te stoten. Je kunt ook misselijk zijn, hoofdpijn hebben en vermoeidheid ervaren. 

Ovulatiepijn is pijn die je als vrouw kunt ervaren tijdens je ovulatie. De ovulatie vindt ongeveer 14 dagen na het begin van je menstruatiecyclus plaats. Dit is hét vruchtbare moment van je cyclus. Het is het proces van het barsten van de follikel en het loskomen van een eicel uit de eierstok, waarna het door de eileider reist naar je baarmoeder. Tijdens de ovulatie kun je ovulatiepijn krijgen. Dit zijn vooral krampen. Je kunt het in je onderbuik voelen (links of rechts, dit kan ook elke keer verschillen) en het kan per vrouw (en per keer) variëren van milde pijn tot hevige pijn. Ovulatiepijn kan ook gepaard gaan met andere klachten, zoals misselijkheid, een opgeblazen gevoel en lichte bloedingen.

Natuurlijke pijnbestrijding menstruatiepijn

Ovulatiepijn en menstruatiepijn zijn tijdelijk, want het gaat vanzelf weer weg. Toch kan het elke keer een ongemakkelijk gevoel geven. Je kunt deze pijn verlichten met pijnstillers, zoals paracetamol en ibuprofen. Maar is dit iets wat je wil? Elke keer pillen? Ovulay heeft daar iets op bedacht: een medicijnvrije en natuurlijke pijnbestrijding voor menstruatiepijn, door middel van TENS-technologie.

TENS, of TENS-technologie, is een vorm van pijnbestrijding waarbij gebruik wordt gemaakt van elektrische laagspanning om de zenuwen te stimuleren en zo pijnprikkels te verminderen. Een TENS-apparaat bestaat uit een klein, draagbaar apparaat dat via kleine elektroden elektrische stroom door de huid levert. Voel je krampen? TENS-technologie kan je baarmoeder laten ontspannen, waardoor het verkrampte gevoel minder wordt.

Ovulay is zo’n TENS-apparaat. Je plakt Ovulay op je onderbuik, gewoon onder je kleding. Omdat het zo’n klein apparaat is valt dit nauwelijks op. Ovulay maakt gebruik van elektrische pulsen om je ovulatiepijn en menstruatiepijn te bestrijden. Dit is natuurlijke pijnbestrijding bij menstruatiepijn en ovulatiepijn. Géén medicijnen en daarmee geen bijwerkingen. Een veilige optie om de pijn van krampen te verlichten.Ovulay is ontwikkeld door dokters en gebruikt medisch bewezen TENS-technologie. Deze technologie wordt met succes gebruikt door mensen van over de hele wereld. 

Over Ovulay

Over Ovulay

Ovulay is de medicijnvrije pijnstiller bij ovulatiepijn, endometriose en menstruatiepijn. Geen synthetische troep (medicijnen) in je lijf, maar een natuurlijke om pijn te verlichten middels TENS-technologie. Zoals je hierboven al kunt lezen is Ovulay een klein apparaat dat je op je onderbuik plakt, onder je kleding en ondergoed. Dit valt nauwelijks op, vooral als je een wat losser shirt of jurkje draagt is het niet te zien. De Ovulay komt in twee huidskleuren: bruin en beige. Zowel het apparaatje als de stickers zijn in deze twee kleuren verkrijgbaar. Om de vier tot zes weken moet je de Ovulay Pads vervangen. Of nouja, je merkt vanzelf wanneer ze niet meer goed plakken. Op dat moment zijn ze aan vervanging toe.

Bonustip: Ovulay gebruiken tijdens je bevalling

Tijdens je bevalling heb je weeën. Je kunt met een TENS-apparaat op een natuurlijke manier deze weeën ‘opvangen’ door de pijnsignalen te blokkeren en te herleiden. De Ovulay plak je op je onderbuik, maar doe dat vooral niet tijdens je bevalling. Een TENS voor de bevalling plak je namelijk op je rug, zodat je daar de pijnprikkels blokkeert door kleine signalen af te geven met het TENS-apparaat.. Werkt dit ook met de Ovulay? Dat heb ik nu niet getest (want ik ben niet zwanger of aan het bevallen), maar ik heb wel ervaring met een reguliere TENS bij de bevalling. En ik kan je vertellen: dat is fijn om te hebben! De plakkers van Ovulay plakken prima op je rug (net zoals ze prima op je buik plakken). Overleg voor correct gebruik altijd met je verloskundige.

Over Ovulay

Ovulay Review

Het bedrijf zelf geeft aan dat 92% van hun klanten een aanzienlijke pijnverlichting merkt dankzij gebruik van de Ovulay. Nu merk ik zelf geen buikpijn waar ik krom van lig, maar ik voel zeker wel wanneer bepaalde fasen in mijn menstruatiecyclus zijn. Ik ben benieuwd of de Ovulay ook iets voor mij kan doen, daarom heb ik er één ontvangen om te testen. En die review, die lees je nu!

Ready to use: je hoeft de Ovulay niet te installeren; het pakketje wijzigt zich vanzelf. Even plakken, aanzetten en de Ovulay doet z’n werk. Nu was ik al bekend met TENS-technologie (tijdens m’n bevalling), dus de ervaring is niet nieuw voor mij. Is dit voor jou wel nieuw, dan moet je er misschien aan wennen. Het idee is namelijk dat het pijn verlicht door pijnsignalen ‘af te leiden’. Dat werkt prima! Het is inderdaad natuurlijke pijnbestrijding bij menstruatiepijn zoals krampen. Het is hiermee niet zo dat het de krampen weghaalt, maar wel dat je minder gevoel van pijn hebt. Ovulay is een klein apparaatje dat onder een a-lijn jurk (in mijn geval) niet opvalt. 

De batterij van de Ovulay zou vijf tot tien uur mee moeten gaan. Dat is fijn voor als je een hele dag op werk of school zit en je last hebt van krampen. Zo kun je er een gehele dag (buiten de deur) mee doen, zonder dat ‘ie opgeladen moet worden. Ik moet zeggen dat ik ‘m nog niet zó lang in gebruik heb genomen, maar ik heb ‘m inderdaad ook nog niet op hoeven laden. De eerste keer opladen was de Ovulay binnen no time vol, dus dat ging vrij snel.

Ik ben zelf voorstander van natuurlijke pijnbestrijding én ik hou van gadgets. Dat maakt Ovulay voor mij een fijn apparaat om in huis te hebben en in te zetten wanneer ik het gevoel heb dat ik het nodig heb. Bij ovulatiepijn en menstruatiepijn, maar ook als ik ooit weer een keer moet bevallen en de weeën zich aandienen. 

Ovulay kopen met kortingscode

Wil je de Ovulay kopen? Dat doe je via Ovulay.nl. De Ovulay Kit kost €69,95. In deze kit vind je de Ovulay zelf, twee plakkers en een oplaadkabel. Wil je de Ovulay kopen met korting? Goed nieuws; wij hebben namelijk een kortingscode voor je! Gebruik Vollemaan10% – deze kortingscode is goed voor 10% korting.

Disclaimer: dit artikel is ter inspiratie en biedt geen medisch advies. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ovulay – om dit artikel te kunnen maken heb ik de Ovulay Kit als review-exemplaar ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨