Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Numerologie: letterwaarde berekenen
0
Numerologie

Numerologie: letterwaarde berekenen

Letterwaarde berekenen met numerologie

Numerologie werkt niet alleen met getallen, maar ook met de letters van het alfabet zoals wij dat kennen. In dat laatste geval moet je de letters, de letterwaarde, nog ‘vertalen’ naar bijbehorende getallen. Dat doe je met het systeem van Pythagoras.

Numerologie draait allemaal om getallen, zoals de som van je geboortedatum. Het is een praktische spirituele tool om eigen levenslessen te herkennen. Hierdoor kun je uiteindelijk gemakkelijker leven: je weet immers je sterke kanten en je leerpunten. Daarnaast is het fijn, want je begrijpt hierdoor ook waarom mensen op een (bepaalde) manier reageren en waarom je vaak tegen dezelfde zaken aanloopt.

Een van de grondleggers van numerologie was de Griekse filosoof Pythagoras. Hij zag het getal als de sleutel tot meer. Ook de letters van het alfabet hebben een numerologische waarde. Hieronder zie je het systeem van Pythagoras. Dat systeem is gebaseerd op de getallen 1 – 9 en de letters van het alfabet. Elke letter heeft een waarde: dat is het getal dat erboven staat. Ook wel de letterwaarde genoemd.

Letterwaarde numerologie berekenen

123456789
ABCDEFGHI
JKLMNOPQR
STUVWXY

Met deze letterwaarde kun je je naamgetal berekenen.

Shop de nieuwste spirituele items

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨