Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Kruidenmagie: wildplukken in juni
0
Hekserij

Kruidenmagie: wildplukken in juni

Wildplukken juni - Kruidenmagie - VolleMaanKalender.nl

Wij zijn dól op kruidenmagie. Daarom iedere maand een artikel met wat je in die maand kunt wildplukken en wat de magische werking per kruid/plant is. In de natuur is zóveel te vinden: een schat aan prachtige kruiden en planten. Waar wij natuurlijk erg dankbaar voor zijn. In dit artikel: wildplukken in juni. Wat is er deze maand van het jaar in de natuur te vinden? Lees maar mee!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Juni is een maand waarin de natuur volop tot bloei komt. Het is ook de maand van de overgang naar de zomer. Het is daarom een uitstekende maand om op zoek te gaan naar kruiden en planten die je kunt gebruiken voor allerlei toepassingen, zoals in de keuken, voor medicinale doeleinden of voor magische rituelen. In dit artikel vind je een aantal kruiden, bloemen en planten die je in juni kunt plukken, inclusief hun magische werking!

Wildplukken in juni

 • Brandnetel
  • Brandnetels zijn overal te vinden in Nederland en zijn vaak gezien als onkruid. Toch hebben brandnetels een geneeskrachtige werking en worden ze gebruikt om bloedarmoede te behandelen. In de magie wordt de brandnetel gebruikt om bescherming te bieden en om negatieve energieën te verdrijven.
 • Duizendblad
  • Duizendblad is een bloeiende plant die in juni te vinden is in weilanden en bermen. De bloemen hebben een bittere smaak en worden vaak gebruikt om thee van te maken. Duizendblad heeft medicinale eigenschappen en wordt gebruikt om koorts te verminderen, om menstruatieproblemen te behandelen en om wonden te genezen. Magisch gezien wordt duizendblad geassocieerd met bescherming, psychische kracht en helderziendheid.
 • Guldenroede
  • Guldenroede is een bloeiende plant die in juni te vinden is in weilanden en bermen. De bloemen hebben een licht zoete smaak en kunnen worden gebruikt in salades en thee. Guldenroede heeft medicinale eigenschappen en wordt gebruikt om de urinewegen te reinigen en om allergieën te behandelen. Magisch gezien wordt guldenroede geassocieerd met voorspoed en succes.
 • Kamille
  • Kamille is een veelvoorkomend kruid dat bekend staat om zijn kalmerende werking. De bloemen kunnen gebruikt worden om thee van te maken en hebben een ontspannende werking. In de magie wordt kamille gebruikt om rust te brengen en om bescherming te bieden.
 • Lavendel
  • Lavendel is een bekend kruid dat vooral bekend staat om zijn ontspannende werking. De bloemen kunnen gebruikt worden om thee van te maken en hebben een rustgevende werking. In de magie wordt lavendel gebruikt om negatieve energieën te verdrijven en om rust te brengen.
 • Margriet
  • Margriet is een bloeiende plant die in juni te vinden is in weilanden en bermen. De bloemen hebben een licht zoete smaak en kunnen worden gebruikt in salades en desserts. Margriet heeft medicinale eigenschappen en wordt gebruikt om koorts te verminderen en om wonden te genezen. Magisch gezien wordt margriet geassocieerd met onschuld, jeugd en puurheid.
 • Klaproos
  • De klaproos is een prachtige bloem die bloeit van mei tot en met september. De bloemblaadjes kunnen gebruikt worden om thee van te maken en hebben een ontspannende werking. In de magie wordt de klaproos gebruikt om rust te brengen en om dromen te bevorderen.
 • Roos
  • De roos is een prachtige bloem die bloeit van mei tot en met september. Rozenblaadjes kunnen gebruikt worden om thee van te maken en hebben een ontspannende werking. In de magie wordt de roos vaak gebruikt voor liefdesrituelen en om de sfeer in huis te verbeteren.
 • Sint-Janskruid
  • Sint-Janskruid is een bloeiende plant die vaak te vinden is in weilanden en langs wegen in juni. De bloemen hebben een zoete, licht bittere smaak en worden vaak gebruikt om thee van te maken. Sint-Janskruid heeft medicinale eigenschappen en wordt gebruikt als natuurlijk antidepressivum, om zenuwpijn te behandelen en om wonden te genezen. Magisch gezien wordt Sint-Janskruid geassocieerd met bescherming, liefde en voorspoed.
 • Vlierbloesem
  • De vlierbloesem bloeit vanaf mei tot en met juli en is een veelvoorkomende struik in Nederland. De bloemen hebben een heerlijke geur en kunnen gebruikt worden om siroop of thee van te maken. De vlierbloesem heeft ook een magische werking en wordt gebruikt voor bescherming en om negatieve energieën te verdrijven.
 • Vrouwenmantel
  • Vrouwenmantel is een plant die in juni bloeit en te vinden is in tuinen en weilanden. De bladeren hebben een licht zure smaak en kunnen worden gebruikt in salades en thee. Vrouwenmantel heeft medicinale eigenschappen en wordt gebruikt om menstruatieproblemen te behandelen en om wonden te genezen. Magisch gezien wordt vrouwenmantel geassocieerd met vrouwelijke kracht en bescherming.
 • Wilde tijm
  • Wilde tijm is een kruid dat vooral voorkomt op droge, zonnige plekken. De bladeren en bloemen hebben een sterke geur en worden gebruikt om vlees en vis op smaak te brengen. In de magie wordt wilde tijm gebruikt om energie te geven en om bescherming te bieden.

Werken met kruidenmagie

Hoe je met kruiden kunt werken lees je in het boek Groene Magie. Een uitgebreid handboek voor iedereen die aan de slag wil met kruidenmagie!

Wildplukken is in Nederland officieel niet toegestaan; zorg er dus voor dat je het doet op een plek waar het wel mag. Let er bij wildplukken áltijd op of iets écht te gebruiken is, vooral als je er iets mee maakt dat je wil eten. Pluk veilig en ga bij voorkeur op pad met een professional. Bij twijfel geldt altijd: niet plukken/eten! Op VolleMaanKalender.nl vind je geen medisch advies. Dit artikel is enkel ter inspiratie over wat je met kruiden en planten uit de natuur kunt doen, gericht op kruidenmagie. Gebruik altijd je gezonde verstand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨