Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Een zoutlamp bij je bevalling? Dit is waarom veel vrouwen dat willen
0
Alles over de bevalling Mama & baby

Een zoutlamp bij je bevalling? Dit is waarom veel vrouwen dat willen

Een zoutlamp bij je bevalling? Dit is waarom veel vrouwen dat willen

Het is een populaire trend: een zoutlamp bij de bevalling. Maar waarom willen veel vrouwen een zoutlamp bij de geboorte van hun kindje? Je leest ‘t in dit artikel!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Zachte verlichting zorgt voor ontspanning

Een zoutlamp zorgt in de eerste plaats voor zachte verlichting voor tijdens de bevalling. Gedimd licht kan ervoor zorgen dat je veel meer ontspannen bent. Dat zorgt weer voor gelukshormonen en dát zorgt er dan weer voor dat je bevalling goed kan vorderen (lees: dat de ontsluiting mooi op gang blijft en jij de weeën beter op kunt vangen). En heel eerlijk: zo’n gedimd lichtje ís toch ook prettiger dan (felle) lampen?

Energetische reiniging van de ruimte

Een andere reden om een zoutlamp bij de bevalling te willen, is dat een zoutlamp de energie in de ruimte reinigt. Je leest in dit artikel wat meer over de werking van een zoutlamp, maar het komt er in ‘t kort op neer dat het positief geladen deeltjes omzet in negatief geladen deeltjes. Ook weer heel prettig voor die ontspannen sfeer! Niet dat een bevalling in de praktijk zo ontspannen is, maar baat het niet, dan schaadt het niet.

Zoutlamp bij de geboorte

Een zoutlamp bij de bevalling klinkt misschien wat ‘zweverig’, maar dat is het helemaal niet! Het is heel normaal dat jij als vrouw regie wil over je bevalling. Een bevalling is niet ‘zomaar iets’. Het is een life-changing moment, en als daar een zoutlamp bij hoort (of wat je dan ook wil), dan moet je dat vooral gewoon doen. Rens Kroes poste er in oktober 2020 al iets over op Instagram. Wil je iets lezen over het tegengeluid van een zoutlamp bij de bevalling, dan is dit artikel uit de Volkskrant interessant: ‘Een oerbevalling lijkt mooi op Instagram, maar gynaecologen hebben hun bedenkingen‘.

Tot slot…

Dat een bevalling heftig is, dat weten we allemaal. Hoe je bevalling uiteindelijk zal gaan, valt niet te voorspellen. Wel kun je je zekerder en krachtiger voelen door dingen zoals de wens voor een zoutlamp uit te spreken en ook door te voeren. Het gaat om de gehele ervaring. Het gehoord worden in je wensen. En de erkenning van wat je graag zou willen. En of ‘t dan uiteindelijk anders loopt – so be it. Als je dan achteraf terugkijkt op je bevalling – of die nu was met zoutlamp of niet – heb je veel vaker een positief gevoel.

Tip: affirmaties voor tijdens de bevalling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨