Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Een zoutlamp bij je bevalling? Dit is waarom veel vrouwen dat willen
0
Alles over de bevalling Mama & baby

Een zoutlamp bij je bevalling? Dit is waarom veel vrouwen dat willen

Een zoutlamp bij je bevalling? Dit is waarom veel vrouwen dat willen

Het is een populaire trend: een zoutlamp bij de bevalling. Maar waarom willen veel vrouwen dit? Je leest ‘t in dit artikel!

Een zoutlamp zorgt in de eerste plaats voor zachte verlichting voor tijdens de bevalling. Gedimd licht kan ervoor zorgen dat je veel meer ontspannen bent. Dat zorgt weer voor gelukshormonen en dát zorgt er dan weer voor dat je bevalling goed kan vorderen (lees: dat de ontsluiting mooi op gang blijft en jij de weeën beter op kunt vangen). Combineer het met een bad, een relaxte playlist en een goeie geur in de ruimte en je gaat fijn voorbereid je bevalling in.

Daarnaast reinigt een zoutlamp de energie in de ruimte. Je leest in dit artikel wat meer over de werking van een zoutlamp, maar het komt er in ‘t kort op neer dat het positief geladen deeltjes omzet in negatief geladen deeltjes. Ook weer heel fijn voor die ontspannen sfeer!

En een zoutlamp bij de bevalling klinkt misschien wat ‘zweverig’, maar dat is het helemaal niet! Het is heel normaal dat jij als vrouw regie wil over je bevalling. Het is niet ‘zomaar iets’. Nee, het is een life-changing moment, en als daar een zoutlamp bij hoort (of wat je dan ook wil), dan moet je dat vooral gewoon doen. Dat een bevalling heftig is, dat weten we allemaal. Hoe je bevalling uiteindelijk zal gaan, valt niet te voorspellen. Wel kun je je zekerder en krachtiger voelen door dingen zoals de wens voor een zoutlamp uit te spreken en ook door te voeren. Het gaat om de gehele ervaring. Het gehoord worden in je wensen. En de erkenning van wat je graag zou willen. En of ‘t dan uiteindelijk anders loopt – so be it. Als je dan achteraf terugkijkt op je bevalling – of die nu was met zoutlamp of niet – heb je veel vaker een positief gevoel.

Tip: affirmaties voor tijdens de bevalling

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨