Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Affirmaties voor tijdens de bevalling
0
Alles over de bevalling Mama & baby

Affirmaties voor tijdens de bevalling

Affirmaties voor tijdens de bevalling

Ben je op zoek naar positieve woorden en mantra’s voor tijdens de geboorte? Ga dan voor het uitspreken van deze affirmaties voor de bevalling. Het uitspreken van affirmaties helpt mee voor een positieve, fijne en vooral krachtige ervaring van je bevalling.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Het uitspreken van affirmaties werkt voor allerlei momenten, zoals in de ochtend of juist tijdens een volle maan. Ook bij een bevalling kan het uitspreken van affirmaties helpen. Dit komt uit de hypnobirthing-beweging en de holistische kijk op bevallen, maar is altijd toe te passen.

Ik heb zelf trouwen de online zwangerschapscursus van Mom&Co gevolgd, waarbij positieve affirmaties voor tijdens de bevalling ook onderdeel zijn van de cursus.

Het is bij het uitspreken van de affirmaties is het belangrijk dat je de affirmaties in de tegenwoordige tijd uitspreekt. Dus niet ‘ik wil’, maar bijvoorbeeld ‘ik ben’ of ‘ik kan’. En: herhaling is ook belangrijk. Herhaling zorgt ervoor dat je hersenen de boodschap versterkt. Want hoe vaker je iets doet, hoe gemakkelijker het je afgaat. Dat herken je wel, toch? Als je hersenen vaker een bepaalde taak uitvoeren, wordt je neurale netwerk sterker. Je herprogrammeert met affirmaties als ‘t ware je eigen denken.

Bevalling affirmaties

Schrijf deze geboorte affirmaties op, geef ze mee aan je partner en zorg ervoor dat je ze bij de hand hebt in jouw bevallingsbubbel.

 • Mijn lichaam is hiervoor gemaakt
 • Mijn lichaam weet wat ‘t moet doen
 • Mijn baby weet wat ‘t moet doen
 • Elke wee brengt me dichter bij de ontmoeting met m’n baby
 • Ik vertrouw het geboorteproces
 • Ik ben me bewust van mijn lichaam
 • Ik heb een oerkracht in me
 • Ik ontspan elke spier in mijn lichaam
 • Ik kan dit
 • Ik ben sterk
 • Het gaat goed met mij en mijn baby
 • Ik adem in door mijn neus, en adem uit door mijn mond

Bevalling affirmatiekaarten

Deze set van 10 geboorte affirmatiekaarten van Meeko & Dalalou gebruik je om te kunnen ontspannen tijdens de bevalling. Natuurlijk is een bevalling nooit 100% ontspannen, maar de affirmaties op de kaarten kunnen je helpen bij een positieve mindset en ervaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨