Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Een hemel vol vallende sterren: de bijzondere Perseïden meteorenregen van augustus 2022
0
Nieuws

Een hemel vol vallende sterren: de bijzondere Perseïden meteorenregen van augustus 2022

Perseïden meteorenregen van augustus 2022

In augustus is er weer een prachtige show aan de hemel te zien. Tenminste, als de omstandigheden optimaal zijn. In de avond en nacht van 12 augustus op 13 augustus 2022 is de jaarlijkse Perseïden meteorenregen. Een prachtig schouwspel van vallende sterren!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Elke zomer (bij ons op het Noordelijk halfrond) trekt de aarde door de Perseïden-meteorenzwerm. De Perseïden-meteorenzwerm is een wolk van stofdeeltjes achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle. De naam Perseïden is weer afgeleid van het sterrenbeeld Perseus, dat rond middernacht aan de noordoostelijke sterrenhemel te vinden is. De meteorenzwerm heeft zijn oorsprong schijnbaar in dit sterrenbeeld.

Tijdens de Perseïden meteorenregen komen stofdeeltjes in botsing met de dampkring van de aarde. Dit veroorzaakt een lichtstreep aan de hemel, oftewel ‘vallende ster’ of ‘meteoor’.

De beste tijd om de meteorenzwerm waar te nemen schijnt 13 augustus om 4.45 uur te zijn. Kijk je mee?

Bronnen: Wikipedia, Hemel.waarnemen.com en Accuweather.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨