Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Bach bloesem therapie: happy met jezelf
0
Health & happiness

Bach bloesem therapie: happy met jezelf

Bach bloesem therapie: happy met jezelf

Ben je al bekend met Bach bloesem therapie? In dit artikel legt gastredacteur en Bach bloesem specialist Jolanda je iets uit over deze mooie en toegankelijke therapie vorm.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Bij de term bloesems, wordt door mensen die het nog niet kennen vaak gedacht dat het een soort aromatherapie is. Maar daar is het totaal niet mee te vergelijken. Bach bloesems neem je in als druppels, ze zijn reukloos en smaakloos. Wat is het dan wel? Bij Bach bloesem therapie maak je gebruik van de levensenergie uit de bloesems en planten. Deze levensenergie wordt op een speciale manier opgevangen in bronwater.

Ik vertel je graag wat meer over de werking van de Bach bloesems en over en het leven van Dr. Bach.

Wat is Bach bloesem therapie

Door gebruik te maken van bach bloesems wordt je bewust van je eigen blokkades en helpen ze om die blokkades (zoals angst, onzekerheid, etc) op te ruimen. Er zijn wel 36 soorten Bach bloesems, voor allerlei soorten klachten. Deze tincturen zijn gewonnen uit de bloesems van planten, struiken en bomen.

Tijdens een Bach bloesem therapie behandeling worden er maximaal tien Bach bloesems voor jou geselecteerd die aansluiten bij jouw hulpvraag. Wil je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen? Dan kun je bijvoorbeeld Cerato gebruiken. Wil je juist stress verminderen, omdat je teveel werkdruk ervaart? Of beter aarden, en minder piekeren? Samen met jou overleg ik wat jouw klachten zijn en welke combinatie er in een mix zou kunnen zitten.

Bewustwording van jouw emoties

Om duidelijk te maken hoe Bach bloesems werken, is de eerste stap om duidelijk te krijgen welke negatieve emoties je ervaart. Bijvoorbeeld angst: om wat voor soort angst gaat het? Ben je overbezorgd omdat je bang bent dat jouw naasten iets overkomt? Of ben je bang om in de auto te stappen nadat je een keer een aanrijding hebt gehad? Door het stellen van vragen wordt duidelijk welke Bach bloesems je nodig hebt.

Wie is Dr. Bach, de ontdekker

Dr. Bach was een arts en bacterioloog, die op zoek ging in de natuur naar een natuurlijk medicijn. Door zijn gevoeligheid was hij in staat om bij de verschillende planten te voelen welke negatieve emoties en blokkades deze zouden kunnen behandelen. Hij trok hij dagenlang alleen de natuur in, langs velden en lanen. Helemaal in het hier en nu, liet zich niet afleiden door een planning of gedachten over wat dan ook. Als dat niet mindfull is!

Daarbij had hij veel interesse in mensen, en nam de tijd om mensen te observeren en van ze te leren. Zo ontwikkelde hij en grote mensenkennis, een belangrijke basis voor zijn methode.

Vertrouw op je intuïtie

Bachbloesems helpen met het maken van de verbinding met je intuïtie en dat is dus eigenlijk precies zoals Dr. Bach het bedoeld heeft. Door deze verbinding ga je beter voelen wat goed voor je is. Neem regelmatig de tijd voor de innerlijke rust, bijvoorbeeld door te wandelen in de natuur, mindfulness of wat voor jou fijn is. Dat geeft ruimte voor innerlijke groei. De echte antwoorden komen van binnenuit en niet van wat anderen aan oplossingen aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨