Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Volle maan rituelen
2
Maan

Volle maan rituelen

5x volle maan rituelen - VolleMaanKalender.nl

Ben je op zoek naar fijne volle maan rituelen? Loslaten, successen vieren en ontspannen: met deze 5 volle maan rituelen maak jij optimaal gebruik van de energie van de volle maan!

Nieuwe maan rituelen om uit te voeren

De volle maan is een goede tijd om je dankbaar te uiten. Je plukt de vruchten van de intenties die je met de nieuwe maan hebt gezet. Het draait bij een volle maan allemaal om voltooiingen. Een volle maan ritueel kan je helpen om in de juiste energie te komen. Om dat extra kracht en energie bij te zetten, kun je één of meer van deze 5 volle maan rituelen toepassen.

Neem een zoutbad

En gebruik hiervoor dode zeezout, magnesium zout of epsom zout. Het zout zorgt voor neutralisering en ontgiftiging van je lijf. Het regelt je vochthuishouding, neemt negatieve energie van je af en zorgt voor een positief, opgeladen en schoon gevoel. Optioneel – en voor het relaxte gevoel – kun je nog etherische oliën of kruiden toevoegen, zoals lavendel. Lavendel zorgt voor ontspanning. Andere opties zijn natuurlijk ook goed!

Als je geen bad hebt, kun je bijvoorbeeld denken aan een Tubble (een opblaasbaar, luxe bad voor in je badkamer). Een alternatief voor een bad is een voetenbadje. Zelf doe ik dit regelmatig. Voor de geurbeleving en ontspanning heb ik er dan een kommetje gekookt water met wat lavendel erin naast staan. Relaxt muziekje op, thee erbij, kaarsjes aan… You get the picture.

Tip: ken je de donkergroene Rituals lijn al? Voor velen de favoriet! De lijn heet The Ritual of Jing: een ritueel dat geïnspireerd is door het eeuwenoude Chinese concept van ‘Jing’, dat staat voor kalmte, stilte en rust. 🎑

Laad je stenen en kristallen op onder de maan

Kristallen en stenen nemen energie van je over, maar op een gegeven moment raken ze ‘vol’. Dan is de werking weg of verminderd. Om ze te ontladen en opnieuw op te laden leg je ze tijdens de volle maan onder de maneschijn. Dat kan gewoon achter glas, je hoeft je kristallen en stenen niet buiten neer te leggen (en niet ieder kristal of steen kan ook tegen bijvoorbeeld regen, dus houd ze vooral gewoon binnen).

Loslaten? Schrijf van je af.

Schrijf dat wat je los wil laten van je af. Opgeschreven = uit het hoofd. En dan bedoel ik echt met pen en papier, niet digitaal. Geef de energie over aan de maan en laat zorgen, mensen en/of situaties nu los. Het ligt niet meer in jouw cirkel van invloed, dus het is niet meer nodig om je er druk om te maken. De volle maan geeft je kracht om dit te kunnen 🌕. Bekijk hier 5 fijne bullet journals.

Pluk de vruchten van je successen

Sta stil bij je successen van het afgelopen half jaar. De volle maan hoort altijd bij een nieuwe maan in datzelfde teken. Die nieuwe maan is altijd zes maanden voorafgaand aan de volle maan. Wat heb je dat halfjaar bereikt? Wat heb je geleerd? Het is niet vanzelfsprekend en erbij stilstaan geeft je een dankbaar gevoel. Dat heb je toch maar mooi even gedaan! En weg met die valse bescheidenheid, wees trots op jezelf. 💖

Beoefen dankbaarheid

Dankbaarheid beoefenen is het vervolg op het vorige puntje. Wees dankbaar voor wat je hebt bereikt, de mensen die je hebt ontmoet en de situatie waar je in verkeerd. The good, the bad and the ugly – het heeft je hier gebracht.

Ik doe dit altijd in combinatie met de eerste tip uit dit artikel: een zoutbad. Het moment dat ik volledig kan ontspannen in een zoutbad, besef ik me hoe fijn ik het heb. Waar ik dankbaar voor ben. De levenslessen, de kansen, álles. 💖

Dit zijn 5 volle maan rituelen die je meteen kunt uitvoeren. 🎑 Weet je er nog meer? Laat het weten in de comments!

Misschien vind je deze items ook leuk?

Volg VolleMaanKalender via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Volle maan kalender 2020

Volle maan kalender 2021

Shop astro-items ✨