Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Kruidenmagie: wildplukken in januari
0
Hekserij

Kruidenmagie: wildplukken in januari

Kruidenmagie: wildplukken in januari

Wij zijn dól op kruidenmagie. Daarom vanaf nu ook iedere maand een artikel met wat je in die maand kunt wildplukken en wat de magische werking per kruid/plant is. In de natuur is zóveel te vinden: een schat aan prachtige kruiden en planten. Waar wij natuurlijk erg dankbaar voor zijn. In dit artikel: wildplukken in januari. Wat is er in het begin van het jaar in de natuur te vinden? Lees maar mee!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Wildplukken in januari

In dit overzicht vind je inspiratie over wat er in januari in de natuur te vinden is en hoe je dit op magische manier kunt gebruiken. Op alfabetische volgorde:

 • Brandnetel
  • Brandnetel is een bekend (on)kruid. De magische krachten van Brandnetel zijn op het gebied van bescherming, uitdrijving, heling en lust. Draag brandnetel bij je om kwade energie/spreuken af te weren en terug te sturen. Gooi brandnetel in het vuur om gevaar af te wenden, houd het in je hand om geesten te weren. Samen met Duizendblad (zie hieronder) vermindert het angst en geeft het moed. Een glazen pot met verse brandnetel naast het bed van een ziek iemand kan helpen bij de heling.
 • Grote klis
  • Grote klis vind je vooral langs bermen. De magische kracht van Grote klis is dat het bescherming en heling biedt. Gebruik Grote klis om je huis en het weer negatieve krachten. De bladeren van Grote klis onder de zolen van je voet helpen tegen jicht.
 • Klaver
  • Een Klaver heeft de magische kracht van bescherming, geld en liefde aantrekken, uitdrijving, successen behalen, geluk hebben en trouw. Doe Klaver in je linkerschoen en vergeet het daarna. De Klaver zal het kwaad op afstand houden. Draag je Klaver op je rechterborst, dan brengt ‘ie jou succes. Draag je Klaver op je hart, gewikkeld in blauwe zijde, dan helpt het je over liefdesverdriet heen te komen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, er is meer magie mogelijk met Klaver.
 • Mierikswortel
  • Mierikswortel heeft de magische krachten van reiniging en uitdrijving. Strooi gedroogde en gemalen Mierikswortel in je huis, in hoeken, op drempels en op de stoep om kwaad te weren en spreuken tegen jou op te lossen.
 • Nagelkruid
  • Nagelkruid wordt ook wel Benedictuskruid genoemd. De magische kracht van Nagelkruid is uitdrijving, reiniging en liefde. Voeg Nagelkruid toe aan wierook of kruidenmengsels om iets uit te drijven, strooi poeder van Nagelkruid rond om te reinigen of draag het bij je als amulet tegen kwaadaardige dieren. Let op: Nagelkruid kun je beter niet innemen.
 • Paardenbloem
  • De magische werking van de Paardenbloem is op het gebied van waarzeggerij, wensen en het oproepen van geesten. Van de gedroogde, geroosterde en gemalen wortel kun je thee zetten. Het drinken van verse Paardenbloem thee zal je bovennatuurlijke krachten laten toenemen. Zet je de thee naast je bed, dan kun je hiermee geesten uitnodigen.
 • Teunisbloem
  • Teunisbloem helpt je bij de jacht en bescherming. Indianen wreven hun schoenen en lichaam in met deze plant om zichzelf te beschermen tegen slangen en een voorspoedige jacht te wensen.
 • Vlier
  • Vlier heeft de magische krachten van uitdrijving, bescherming, heling en voorspoed. Ook helpt het bij een betere slaap. Draag Vlier bij je om aanvallers af te weren, of hang het boven deur/raam om je huis te beschermen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de magische kracht van Vlier.
 • Weegbree
  • Weegbree heeft magische krachten op het gebied van heling, kracht en bescherming. Daarnaast verjaagt het slangen en helpt het dragen van een stukje van de wortel van de Weegbree tegen slangenbeten. Hang gedroogde Weegbree in de auto om boze geesten te verjagen.
 • Zee-ui
  • Zee-ui wordt ook wel zeelook genoemd. Let op: Zee-ui is giftig. De magische kracht van Zee-ui (of Zeelook) is tegen beheksing, ter bescherming of om geld aan te trekken. Hang Zee-ui boven je raam om je huis te beschermen. Stop wat Zee-ui in een potje met munten om geld aan te trekken of draag Zeelook bij je als je het gevoel hebt dat je behekst bent. Zeelook zal de betovering verbreken.

Werken met kruidenmagie

Hoe je met kruiden kunt werken lees je in het boek Groene Magie. Een uitgebreid handboek voor iedereen die aan de slag wil met kruidenmagie!

Wildplukken is in Nederland officieel niet toegestaan; zorg er dus voor dat je het doet op een plek waar het wel mag. Let er bij wildplukken áltijd op of iets écht te gebruiken is, vooral als je er iets mee maakt dat je wil eten. Pluk veilig en ga bij voorkeur op pad met een professional. Bij twijfel geldt altijd: niet plukken/eten! Op VolleMaanKalender.nl vind je geen medisch advies. Dit artikel is enkel ter inspiratie over wat je met kruiden en planten uit de natuur kunt doen, gericht op kruidenmagie. Gebruik altijd je gezonde verstand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨