Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis bomen: wat kan de natuur jou vertellen?
0
Hekserij Spiritualiteit

Spirituele betekenis bomen: wat kan de natuur jou vertellen?

Spirituele betekenis bomen

Bomen zijn magisch. Ze zijn eeuwenoud en dragen veel wijsheid in zich. Het bos is vanuit oudsher al een ontmoetingsplek voor velen die de natuur eren. Ook kun je goed opladen in de vrije natuur. Ben je op zoek naar de spirituele betekenis van bomen? Wij zetten er een aantal voor je op rij!

Bomen ademen energie. Dat is waarom je van een wandeling in de natuur zo goed kunt opladen. Even terugkomen bij jezelf. Een boom staat voor zowel het fysieke als het spirituele. Voor transformatie, bevrijding, vereniging en vruchtbaarheid. Een boom is zowel vrouwelijk (de sierlijke takken en bladeren) als mannelijk (de stronk). Daarom wordt een boom vaak gezien als symbool van gelijkheid en eenheid.

Tree of Life

Spirituele betekenis Tree of Life

• Contact met voorouders • Universele verbondenheid • Eenheid • Schoonheid • Symbool van vrede • Persoonlijke groei • Wedergeboorte •

Dan heb je in het bijzonder nog de Tree of Life, op de afbeelding hierboven te zien. De Tree of Life staat voor persoonlijke ontwikkeling, eenheid en schoonheid. Net zoals de takken van een boom sterker worden en omhoog groeien (naar boven), zo word je sterker en streef je naar meer kennis en wijsheid. Ook groei je door nieuwe ervaringen. Daarnaast staan de takken van de Tree of Life voor de unieke manier waarop je het doet.

Spirituele betekenis per boom

Van Appelboom tot Wilg: elke boom heeft een bepaald trillingsniveau in zich en om zich heen. In het overzicht hieronder vind je de spirituele betekenis per boom.

AppelboomWelwillendheid, Liefde
BerkZuivering, Vrijmaken
BeukLeren, Mentale helderheid
EikGeluk, Moed
ElsGeduld
EsInzicht
EspDoorzettingsvermogen
HazelaarWijsheid
HulstVruchtbaarheid, Bescherming
IepVerbondenheid met de natuur of elfen
LijsterbesBescherming
MeidoornLiefde
SleedoornKwaad en negativiteit afwenden
TaxusSpirituele zuivering
VlierVerbreken van een bezwering
WilgEmotionele steun

Je kunt (de energie van) de boom bijvoorbeeld gebruiken voor rituelen en bezweringen. Wees altijd respectvol en uit je dankbaarheid.

Vond je dit leuk? Lees dan ook Handboek voor moderne heksen. Wil je meer leren over hekserij en hoe je de magie van de natuur kunt gebruiken, dan raden wij dit boek van harte aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨