Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat je moet weten over ademwerk
1
Ademwerk Bewustzijn Meditatie

Wat je moet weten over ademwerk

Wat je moet weten over ademwerk

Ademwerk… wat is dat? Ik adem toch elke dag? Wanneer je wilt weten hoe en waarom een bewuste ademhaling je levendiger, energieker en vrediger kan maken, lees dan verder!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Ademwerk beoefen je wanneer je met een bewuste adem verandering brengt in je staat van zijn op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau. Of op meerdere niveaus tegelijk, want de niveaus zijn nauw met elkaar verbonden.

Ademwerk is veelzijdig. Er zijn veel soorten ademwerk te vinden. Net als bij yoga of meditatie kan niet elk type jou aanspreken. Het kan even duren voordat je de stijl hebt gevonden die bij jou past wanneer je start met ademwerk. En dat is perfect, want gaandeweg het zoeken naar wat werkt voor jou leer je over jezelf.

Dat is gelijk het kostbaarste wat ademwerk met zich meebrengt: je leert meer over jezelf, je voorkeuren, je verborgen sterke en zwakke punten en je maakt op een diep niveau verbinding met jezelf.

Verbonden zijn met jezelf, zonder oordeel of dingen die moeten veranderen, is een zalige ervaring waar de wereld en jij in vrede en harmonie zijn. Waar je je verbonden voelt met jezelf en met alles en iedereen om je heen en pure liefde ervaart.

Ademwerk zorgt voor verbindingen: met jezelf en met alles en iedereen om je heen

Ademwerk, en specifiek Biodynamic Breathwork and Trauma Release System, is de meest directe en natuurlijke manier die ik persoonlijk heb gevonden om dit te doen.

Dit type ademwerk heeft mij geholpen uit mijn burn-out te komen, opnieuw contact met mezelf te maken en het pad dat ik bewandelde te veranderen in een duurzamer en plezieriger pad voor mijzelf. Een pad dat mij nu in staat stelt om jou en anderen te helpen contact te maken met zichzelf en de schoonheid en het potentieel te delen dat we allemaal in ons hebben.

Laat me je kennis laten maken met de verschillende soorten ademwerk om jou op weg te helpen jouw type te vinden. En laat ik ook zeggen, er zijn zoveel manieren om contact met jezelf te maken. Zoals sporten, eten koken, mediteren, yoga doen, een wandeling maken met je hond of onder het genot van een wijntje naar een prachtige zonsondergang kijken. Alles wat voor jou werkt is perfect!

Ademwerk kan daar een onderdeel van zijn. Als jij dat wil.

Een aantal vormen van ademwerk

Ademwerk kun je grofweg in twee soorten verdelen. Meer activerende vormen van ademwerk, waarbij je je lichaam energie geeft en meer adem haalt, en meer deactiverende vormen van ademwerk, waarbij je meer rust in je lichaam creëert en je minder adem haalt.

Dit is natuurlijk een grove versimpeling en hier horen heel veel nuances bij, maar het werkt wel goed om een eerste uitleg te geven.

Elk type ademwerk heeft haar eigen systeem dat soms alleen uit ademen bestaat, maar vaak vind je andere elementen in combinatie met de adem om verschillende specifieke uitkomsten te bereiken. Uiteindelijk is de ultieme uitkomst van ieder type ademwerk om jou uiteindelijk te helpen contact met jezelf te maken.

Het is altijd goed om wat onderzoek te doen om te kijken of een bepaald soort ademwerk en ook de facilitator jou aanspreekt. En dan is het belangrijk het vooral ook te proberen. Want jouw ervaring is altijd uniek!

Laten we kijken naar een aantal vormen van ademwerk, zoals op de afbeelding hierboven. Wanneer je bijvoorbeeld inzoomt op de Wim Hof-methode vind je de adem gecombineerd met oefeningen om je lichaam op te warmen en je lichaam te trainen met ijsbaden en koude douches om onder andere je mindset en je immuunsysteem te trainen.

Rebirthing zoomt in op de ervaring van en voor de geboorte en helpt je om trauma’s rond de geboorte te resetten en op te lossen.

Biodynamic Breathwork en Trauma Release System is speciaal ontworpen om trauma en vastgehouden spanning uit het lichaam los te laten. Het integreert adem met beweging, aanraking, geluid, emotionele ontlading en meditatie.

Box-ademhaling is een methode die is gebaseerd op oude yoga-ademhalingsoefeningen en wordt gebruikt in het leger om soldaten te helpen zich te concentreren en met stress om te gaan.

Beter Ademen richt zich op het volledig uitademen voor het inademen, het benutten van de volledige capaciteit van de longen en daarmee het verbeteren van uw immuunsysteem en ademhalingspatroon.

Buteyko richt zich op het verlengen van de uitademing, waardoor het lichaam de aangevoerde zuurstof optimaal kan gebruiken en meer kooldioxide aanmaakt, wat het lichaam daarbij helpt.

En er is meer…

Er zijn nog veel meer soorten ademwerk, waarvan ik nu meer niet heb genoemd dan wel. En er komen nog steeds nieuwe vormen bij. Elk type heeft haar eigen focus, haar eigen patronen, haar eigen voordelen waar ze zich specifiek op richt. En dat is mooi, want zo kun je kiezen uit een scala aan mogelijkheden en ontdekken wat op dit moment het beste bij jou past.

Natuurlijk kan dat in de loop van de tijd veranderen. Omdat jij verandert, je voorkeuren veranderen en jouw behoeften veranderen. Maar waar je ook bent, probeer het gewoon eens en kijk of je het leuk vindt! Waar te beginnen? Schrijf je in voor mijn maandelijkse BreathWorks inspiratiebrief en krijg gratis inspiratie en tips direct in je inbox.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨