Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is antroposofisch speelgoed? Een uitleg
0
Alles voor kinderen

Wat is antroposofisch speelgoed? Een uitleg

Wat is antroposofisch speelgoed (Waldorf)?

Wat is antroposofisch speelgoed en waarom is dit tegenwoordig zo populair? Antroposofisch speelgoed is speelgoed die tot de verbeeldingskracht en creativiteit van je kind spreekt. Daarnaast staat ‘t mooi in je huis. Lees hier alles over antroposofisch speelgoed!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Antroposofisch speelgoed is gebaseerd op de onderwijsfilosofie van Rudolf Steiner, de grondlegger van antroposofie. Deze onderwijsaanpak streeft ernaar de intellectuele, artistieke en praktische vaardigheden van je kind op een geïntegreerde en holistische manier te ontwikkelen. Dus kort gezegd: het speelgoed spreekt tot de verbeeldingskracht en creativiteit van je kind. Je kindje kan ‘t dus op meerdere manieren gebruiken en kan er vooral zelf een invulling aan geven.

Antroposofisch speelgoed wordt gemaakt van natuurlijke materialen

Antroposofisch speelgoed is vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, wol en katoen. Het is vaak eenvoudig van vorm en ontdaan van felle kleuren en lichtjes. Dit is bedoeld om je kindje te helpen zich te concentreren op het speelgoed zelf en hun eigen fantasie te gebruiken, in plaats van afgeleid te worden door prikkels. Daarnaast staat het mooi in elke (kinder)kamer; want er wordt met name gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren (zoals beige, bruin, et cetera). Dit speelgoed is ontworpen om je kind te helpen verschillende vaardigheden te ontwikkelen, zoals fijne motorische vaardigheden, creativiteit en sociale vaardigheden. Bijvoorbeeld: houten blokken kunnen worden gebruikt voor bouwen en poppen kunnen worden gebruikt voor rollenspel en sociale interactie.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Een ander belangrijk aspect van antroposofisch speelgoed is dat het vaak wordt gemaakt met aandacht voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Veel producenten maken gebruik van duurzame materialen en productieprocessen en proberen te minimaliseren het gebruik van plastic en andere niet-biologisch afbreekbare materialen. Ook dit is een reden waarom antroposofisch speelgoed zo aan populariteit heeft gewonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨