Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: lichter (Yung Pueblo)
0
Shop

Review: lichter (Yung Pueblo)

Review: lichter (Yung Pueblo)

Het boek lichter van Yung Pueblo laat zien hoe je verder kan in je helingsproces. Het gaat over de ontwikkeling van zelfcompassie tot loslaten en emotioneel volwassen worden. ‘Wanneer je hoofd niet meer overladen is met spanning en je lichter wordt, kun je je verbinden met het heden’, vertelt hij in het boek. Lees hier onze review!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Het boek lichter is een boek voor verbinding in tijden van onrust. Het is een brug tussen persoonlijke ervaringen en wereldwijde transformatie. De schrijver Yung Pueblo laat zien dat je met deze twee aspecten je helingsproces kan ondersteunen. Door jezelf te helen verlaat je het verleden, omarm je het heden en creëer je een toekomst voor jezelf en de wereld.

Kenmerken van het boek

  • Bindwijze: Paperback
  • Aantal pagina’s: 320
  • Illustraties: nee
  • Formaat: A5

Dit kun je verwachten van het boek

Yung Pueblo gelooft in de kracht van jongeren en dat we in de huidige tijd kansen krijgen om uitdagingen aan te gaan en de schade die we elkaar direct en indirect bezorgen, te helen. De schrijver vindt dat we met een nieuwe manier en met een attente zachtheid met elkaar om moet gaan. Het aangaan van een helingsproces zal meer effect hebben op de hele mensheid. In dit boek lees je de heelwording van het individu. We kunnen een positievere toekomst creëren als meer mensen zichzelf zullen helen en steeds bewuster omgaan met het leven.

Yung Pueblo is het pseudoniem van Diego Perez, dat betekent ‘jonge mensen’. Deze naam herinnert aan zijn Ecuadoriaanse roots, zijn activistische verleden en het besef dat de mensheid zich in een belangrijke groeifase bevindt.

In het boek Lichter laat Yung Pueblo niet alleen zien hoe je het helingsproces aan kan gaan; hij vertelt zijn persoonlijke levensverhaal en de aanleiding van zijn zelfheling. Jarenlang was hij drugsgebruiker en was hij weggelopen door zijn angsten. Hij voelde zichzelf een vreemdeling in zijn eigen lichaam en geest. Dankzij het luisteren naar zijn geest en te mediteren heeft hij meer liefde gevonden voor zichzelf. Hij is mentaal lichter geworden. Dat liet hem inzien dat zelfheling mogelijk is.

Review - Lichter

Wat is een helingsproces?

Een helingsproces is een manier om aan jezelf en met jezelf te werken. Je gaat jezelf helen door te transformeren. Dit doe je bijvoorbeeld door contact te maken met het verleden, emoties te voelen en pijnlijke herinneringen en trauma’s te herkennen. Door het helen van onzichtbare en niet geheelde wonden, kan je je relaties met jezelf en anderen verbeteren. Het transformeren van jezelf zorgt ervoor dat je een sterk en krachtig persoon wordt en niet langer negatieve mensen of gebeurtenissen aantrekt. Je ontdekt wie je bent, wat je visie is en hoe je weer van jezelf kan houden. Je gaat jezelf herontdekken!

Review - Lichter

Opbouw van het boek

Het boek begint met een persoonlijk verhaal van de schrijver. Zijn ervaringen leidde tot fysieke problemen en tot op de dag van vandaag is hij een leerling die het geluk heeft dat hij leert van de wijsheid naartoe iedereen toegang tot kan krijgen, mits je naar binnen keert en daaruit naar de werkelijkheid kan kijken.

De eerste drie hoofdstukken gaan over zelfliefde, heling en loslaten. Wat betekent zelfliefde en hoe kan je eerlijk kijken naar jezelf. “Hoe meer we in contact komen met onze waarheid en die volledig accepteren, hoe beter we in staat zijn om innerlijke harmonie tot stand te brengen”, vertelt de schrijver. Het hoofdstuk gaat verder met tips hoe je positieve gewoonten kan aanleren, wat uiteindelijk de band met jezelf sterker zal maken.

Het hoofdstuk heling gaat over het verlening en patronen terugvinden. Je kijkt terug en met een aantal vragen reflecteer je op je kindertijd. Loslaten is het hoofdstuk waar weerstand komt tegen verandering. Door alle voorgaande stappen maak je kennis met de echte jij. Je zet alles op een rijtje. Net als alle hoofdstukken in het boek, eindigt ook dit hoofdstuk met reflectievragen die ervoor zorgen dat je dichter bij jezelf komt.

Later in het boe ga je je helingsmethode vinden. Je weet waar je behoefte aan hebt en gaat aan de hand met deze kennis een manier van zelfheling ontwikkelen dat past bij jouw karakter. Je kijkt terug op je relaties en welke uitdagingen er tijdens het helingsproces kunnen voortkomen. Het helingsproces is een proces waar je lange tijd gebruik van moet maken. Toch zal je snel merken dat innerlijke verandering effect hebben op je leven. Uiteindelijk zal je meer harmonie voelen en zal er een nieuw tijdperk voor jou beginnen.

Review - Lichter

Review lichter

De vragen op het einde van elk hoofdstuk zorgt ervoor dat je de kennis gemakkelijk op je eigen situatie kan toepassen. De aandacht wordt dan weer even op jou als lezer gericht. De emotionele gedichten door het boek maken het boek nog persoonlijker. Je staat even stil bij elk hoofdstuk en neemt de kennis in allerlei verschillende manier op.

Tijdens het lezen van het boek kun je merken dat het boek vanuit een persoonlijk ervaring is geschreven. Dat maakt het dat je de emoties van de schrijver voelt en meegaat in zijn verleden. Het boek is niet alleen gericht op de communicatie met jezelf, maar geeft ook handvaten voor de communicatie met je relaties. Het helingsproces is toegepast op het heden. De manier en methodes kan voor iedereen van toepassing zijn. Laagdrempelig, persoonlijk en meeslepend!

  • Titel: lichter
  • Auteur: Yung Pueblo
  • Prijs: €20,99
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • ISBN: 9789043924405
  • Bekijk ook: De date met jezelf (journal)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨