Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Ben jij spiritueel afhankelijk? Check het hier!
0
Spiritualiteit

Ben jij spiritueel afhankelijk? Check het hier!

Ben jij spiritueel afhankelijk? Check het hier!

Ben je regelmatig op zoek naar antwoorden door middel van divinatie, bijvoorbeeld in de vorm van kaartleggingen, tarot of een andere vorm van spiritualiteit? Dan kan het zijn dat je spiritueel afhankelijk bent geworden. Hoe dat zit en waar je op moet letten, lees je in dit artikel van gastredacteur Joyce.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Je zoekt antwoorden op dé vragen in het leven. Zoals: “Hoe ziet mijn toekomst eruit?” of als het tegenzit: “Wat moet ik doen om…?”. Dit zijn vragen waar iedereen weleens mee worstelt. De antwoorden? Die zijn soms lastig te vinden. Jij bent spiritueel, dus je staat open om antwoorden op deze manier te krijgen. Bijvoorbeeld van iemand die via een kaartlegging, tarot of kristallen bol jouw toekomst voorspelt. Iets dat absoluut een verrijking kan zijn… of en nachtmerrie?

Vraag jij of iemand uit jouw omgeving momenteel vaak om advies? Lees dan snel verder.

Waarom ik mijn verhaal met jullie deel

Waarom schrijf ik dit blog? In alle eerlijkheid: in een periode waarin het niet goed ging, zocht ik ook naar antwoorden. Ik wilde zó graag uit die situatie komen. Daar had ik alles voor over! Voor mij was de oplossing: kaarten laten leggen. Ik voelde me na elke sessie vol goede moed. Ik had richting. Ik wist waar ik aan toe was. Althans, dat dacht ik. 

Onbewust verloor ik juist steeds meer grip. Ik ging ‘leven naar de kaarten’. Ze gaven me houvast. Richting als ik het niet wist. Validatie als ik het wel wist.

Het heeft lang geduurd om dit verslavende patroon te doorzien. Want eerlijkheid naar jezelf is, zoals ik in een eerder artikel over spiritueel ontwikkelen al aangaf, een van de moeilijkste dingen die er is. Ik voelde me toen ik dit eenmaal inzag behoorlijk bedrogen, gebruikt en stom.

Gelukkig is dit alweer jaren geleden. Inmiddels ben ik dankbaar voor de les die ik heb mogen leren. Het heeft me geholpen weer op mezelf te vertrouwen. Na lang wikken en wegen, heb ik besloten mijn verhaal tóch te delen. Overal om me heen zie ik dit namelijk gebeuren.

Ben jij op zoek naar validatie?

Daarom hoop ik dat dit blog jou bereikt als jij momenteel vaak om advies vraagt. Ben je dan persé afhankelijk? Nee absoluut niet! Maar het kan geen kwaad om het te checken. Toch?

Advies vragen om vooruit te komen is prima, maar er is een grens. Wat mij betreft is dat: validatie. Of je daar last van hebt is moeilijk vast te stellen. Zeker in een vervelende situatie. Wil je weten of je dit mogelijk doet? Dan kan je jezelf vragen stellen als:

  • Wist ik het antwoord hier zelf al op?
  • Baseer ik mijn keuzes op mezelf? Of op wat er gezegd wordt?
  • Voor hoeveel van de vragen die ik heb vraag ik (door middel van divinatie) om advies?
  • Hoe proactief ben ik zélf in het vinden van antwoorden?
  • Worden het aantal sessies uiteindelijk wel minder in plaats van meer?
  • Voel ik me goed als ik zelf keuzes maak? Of moet ik deze checken?

Afhankelijkheid sluipt erin…

Omdat (vaak onbewust) je zelfvertrouwen afbreekt, je rationaliteit en je vermogen om zelf actie te ondernemen vermindert. Het was bij mij in ieder geval een verslaving die erbij insloop. Een aantal keer validatie krijgen kan helpen op jezelf te vertrouwen, maar veel validatie? Dat is het recept voor afhankelijkheid

Zegt mijn medium ook wel eens…? 

Er zijn genoeg oprechte én competente mediums, kaartleggers, etc. Ik ken er meerdere in ieder geval! Zij willen mensen helpen. Hen wil ik graag een hart onder de riem steken. Zij helpen antwoordvragers om zelf in hun kracht te staan.

Er zijn ook mediums die minder netjes, minder ethisch te werk gaan. Zij die (uit eigen ervaring) validatie als verdienmodel hebben. Zij die de divinatie vorm (nog) niet beheersen, maar dit wel claimen te doen.

Hoe kun je dat vaststellen?

Vertel niets aan een medium over je situatie vóór de kaartlegging (of andere divinatie vorm). Een goed medium krijgt dit immers door – en hoeft het niet te raden. Stel jezelf vragen als:

  • Wat heb ik gezegd?
  • Had een analytisch persoon het antwoord kunnen geven op basis van deze informatie?
  • Zijn al mijn vragen beantwoord? Of moet ik daar steeds voor terugkomen?

Zegt mijn medium weleens ‘dat ze een vraag niet beantwoordt, omdat ik dat zelf kan uitzoeken’? Ofwel, maakt mijn medium mij afhankelijk of stimuleert ze mijn onafhankelijkheid juist? Stelt mijn medium vragen op positieve wijze? Of wordt bij voorbaat al uitgegaan van het negatieve (bijvoorbeeld angst, verdriet, etc.)? Wil mijn medium dat ik zo vaak mogelijk langskom of zegt ze nee? Durft mijn medium glashard te staan voor haar voorspellingen? Ook als ik ze niet wil horen/accepteren? En blijken de voorspellingen vaak uit te komen?

Tot slot

Worstel je met uitdagingen? Dan is er niks mis met advies vragen aan een goed medium! Probeer voor je start informatie te achterhalen over deze persoon. Wat zijn de ervaringen van anderen? Blijf scherp op wat je in dit artikel las. Zéker met betrekking tot je eigen patronen. Blijf eerlijk naar jezelf. Je bent krachtiger dan je denkt!

Wil je zelf werken aan in balans komen? Vertrouwen op jezelf en je zintuigen? Dan heet ik je van harte welkom in de workshop zesde zintuig of de heksenopleiding. Zoek je een geschikt medium? Dan verwijs ik je graag door naar mensen die ik vertrouw. Of vraag in onze Facebookgroep naar de ervaring van anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨