Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Chinees Nieuwjaar 2022: Jaar van de Tijger
1
Oosterse spiritualiteit & astrologie

Chinees Nieuwjaar 2022: Jaar van de Tijger

Chinees Nieuwjaar: Jaar van de Tijger

Het Jaar van de Tijger is bijna aangebroken! Dinsdag 1 februari is het Chinese Nieuwjaar 2022 en vrijdag 4 februari begint het Jaar van de Yang Water Tijger. Wat je kunt verwachten? Dynamiek, avontuur en onverwachtse wendingen! Lees vooral verder…

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

De Tijger is het derde dierenteken in de Chinese dierenriem. Dinsdag 1 februari 2022 begint het Chinese Nieuwjaar. Dit valt tegelijk met de nieuwe maan in Waterman. Tijgers staan bekend om hun moed en spontane karakter. Dat maakt dat we in 2022 dynamiek, avontuur en onverwachtse wendingen kunnen verwachten. Het is een high vibe jaar, met veel energie en motivatie.

Iedere twaalf jaar komt het teken Tijger terug. Het jaar van de Tijger begint op vrijdag 4 februari 2022. Is dit jouw jaar, Tijger? Je bent qua Chinees sterrenbeeld een Tijger als je bent geboren in 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 of 2022. Let op: ben je in januari geboren, kijk dan naar het teken van het jaar daarvoor.

Voor kindjes die in 2022 worden geboren geldt dat zij – als zij na het Chinees Nieuwjaar van 1 februari 2022 worden geboren – Tijger zijn. Lees ook Baby in 2022: Jaar van de Tijger.

Chinese astrologie

De geschiedenis van de Chinese astrologie gaat meer dan duizenden jaren terug in de tijd en is – voor zover we weten – veel ouder dan de Westerse astrologie zoals we ‘m hier in Nederland gebruiken. Met Chinese astrologie bedoelen we de Chinese sterrenbeelden (de twaalf dieren uit de Chinese dierenriem), de vijf elementen en Yin en Yang. Even jaartallen zijn Yang en oneven jaartallen zijn Yin. Het jaar 2022 is dus een Yang-jaar.

Elk jaar en elk teken valt in de de Chinese astrologie onder een element. De energie van dat element overheerst dan in dat jaar. Zo heb je elementen aarde, metaal, hout, vuur en water.

2022 is het Jaar van de Yang Water Tijger.

Yang Water Tijger 2022

Tijger is van nature een vurig teken, maar in een Yang Water Tijger Jaar zijn de emoties wat meer in balans. Water tempert het vuur. Daarnaast zorgt water er voor dat het blijft stromen. Je zit in een flow en bent flexibel. Aanpassen lukt je goed (denk maar aan de verschijningsvormen van water onder diverse temperaturen: ijs, damp, etc.). Dat maakt dit jaar niet alleen maar een turbulent jaar, maar brengt ook kalmte.

Yang vertegenwoordigt de zon en de zon staat in astrologie voor het ‘ik’, je ego en jijzelf. Dat maakt dat 2022 een jaar is waarin wij sterk op onszelf kunnen focussen en hier de juiste energie bij krijgen. Ben jij qua Chinese sterrenbeelden een Tijger, dan voel je dit nog sterker!

  • Gelukskleuren: blauw, grijs en oranje
  • Geluksnummers: 1, 3 en 4
  • Ongeluksnummers: 6, 7 en 8
  • Geluksbloem: Gele daglelie

Het Jaar van de Tijger duurt van 1 februari 2022 tot en met 31 januari 2023. Hierna volgt het Jaar van het Konijn (2023).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨