Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Invitation to Play, wat is het? Een uitleg
0
Alles voor kinderen

Invitation to Play, wat is het? Een uitleg

Invitation to play

Invitation to Play is een Montessori-principe. Het betekent letterlijk uitnodigen tot spel. Zet speelgoed op een bepaalde manier klaar voor je kind, zodat het uitnodigt om ermee te spelen. Hier vind je wat Invitation to Play precies is!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Invitation to Play is een manier om materiaal aan te bieden of een omgeving te creëren die kinderen aanmoedigt om op hun eigen voorwaarden te spelen en te ontdekken. Het is een gangbare praktijk in het onderwijs voor jonge kinderen. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en gemotiveerd om te leren door te spelen.

Eigen spel

Invitation to Play omvat meestal het uitzetten van een selectie van speelgoed en andere materialen, plus het opzetten van een omgeving die visueel aantrekkelijk en uitnodigend is voor kinderen. Het spel wordt zo gepresenteerd dat kinderen hun creativiteit en verbeeldingskracht kunnen verkennen en gebruiken om hun eigen speelideeën te bedenken.

Invitation to Play heeft een open einde (Open Ended Play), wat betekent dat er geen specifiek doel of resultaat is dat het kind geacht wordt te bereiken. Hierdoor kunnen kinderen hun eigen interesses en nieuwsgierigheid volgen en spelen op een manier die voor hen zinvol en interessant is (en blijft).

Onthoud dat het doel is om het kind in staat te stellen op zijn eigen voorwaarden te ontdekken en te spelen. Sta open voor alle ideeën die ze bedenken en moedig hun creativiteit en verbeeldingskracht aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.