Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Hoe weet je wie je beschermengel is?
0
Engelen

Hoe weet je wie je beschermengel is?

Hoe weet je wie je beschermengel is?

In het leven hebben we allemaal wel eens behoefte aan extra bescherming en ondersteuning. Misschien heb je gehoord van beschermengelen; spirituele wezens die ons begeleiden en beschermen tijdens ons leven. Of misschien heb je zelf een bijzondere ervaring gehad waarbij je het gevoel had dat er iemand over je waakte. Beschermengelen kunnen troost bieden en je helpen om je verbonden te voelen met iets groters dan jezelf. In dit artikel gaan we dieper in op de betekenis van beschermengelen en geven we tips over hoe je contact kunt maken met je eigen beschermengel én hoe je je beschermengel kunt bedanken.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat zijn beschermengelen?

Beschermengelen zijn spirituele gidsen die je begeleiden en beschermen gedurende je leven. In de meeste gevallen worden beschermengelen beschouwd als goddelijke wezens die je bijstaan in moeilijke tijden en je helpen je levenspad te vinden. Beschermengelen worden geassocieerd met aartsengelen, zoals Michael, Raphael en Gabriel. Aartsengelen zijn de ‘leiders’ van beschermengelen en kunnen je helpen bij specifieke problemen of uitdagingen.

Hoe herken je je beschermengel?

Er zijn verschillende manieren om je beschermengel te herkennen. Het is belangrijk om te beseffen dat beschermengelen niet altijd fysiek verschijnen, maar hun aanwezigheid juist kan worden gevoeld in subtiele tekens en signalen. Hier zijn enkele manieren waarop je jouw beschermengel kunt herkennen.

  • Intuïtie – Beschermengelen communiceren vaak met je via je innerlijke gevoel of intuïtie. Dit kan zich uiten als een plotselinge ingeving of gevoel dat je iets moet doen of juist moet laten.
  • Symbolen – Beschermengelen communiceren via symbolen zoals getallen, dieren of voorwerpen. Het kan zijn dat je een bepaald nummer vaak ziet opkomen of dat je opeens wordt omringd door een bepaald dier.
  • Dromen – Beschermengelen communiceren met je via je dromen. Het kan zijn dat je een bepaalde droom hebt waarin je wordt begeleid of beschermd door een engel of dat je de aanwezigheid van een engel voelt in je droom.
  • Synchroniciteit – Beschermengelen kunnen zich ook manifesteren door middel van synchroniciteit. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je net denkt aan iets of iemand en vervolgens die persoon onverwacht tegenkomt.
  • Tekens en signalen – Beschermengelen communiceren vaak via tekens en signalen zoals veertjes of lichtflitsen. Het kan zijn dat je opeens een witte veer vindt of een heldere flits van licht ziet in je omgeving.

Hoe communiceer je met je beschermengel?

Er zijn verschillende manieren om te communiceren met je beschermengel. Dit kan variëren van gebed en meditatie tot het schrijven van brieven aan je engel of het gebruik van een orakelkaarten deck. Hier zijn enkele manieren waarop je kunt communiceren met je beschermengel.

  • Gebed – Het bidden tot je beschermengel is een krachtige manier om te communiceren met je engel. Je kunt een gebed uitspreken of een speciale intentie uitspreken om je verbinding te versterken.
  • Meditatie – Meditatie kan helpen om je geest te kalmeren en je verbinding met je beschermengel te verdiepen. Je kunt bijvoorbeeld een geleide meditatie gebruiken waarbij je je voorstelt dat je in contact bent met je engel.
  • Schrijven – Het schrijven van brieven aan je beschermengel kan helpen om je gedachten en gevoelens te uiten en een diepere verbinding te creëren. Het opschrijven van je gedachten en vragen kan helpen om je te concentreren en je geest te openen voor de antwoorden die je ontvangt. Schrijf gewoon op wat in je opkomt en vertrouw erop dat de antwoorden zullen komen.
  • Vraag – Stel vragen aan je beschermengel en vraag om tekenen of begeleiding. Zorg dat je openstaat voor wat je ontvangt. Het kan even duren voordat je antwoord krijgt, maar heb vertrouwen in het proces.

Hoe kun je je beschermengel bedanken?

Eén van de meest eenvoudige en effectieve manieren om je beschermengel te bedanken is door simpelweg dankbaarheid te tonen. Je kunt je beschermengel bedanken voor hun begeleiding, aanwezigheid en hulp door hardop te zeggen: ‘Dank je wel, beschermengel’. Of je kunt een stil moment nemen om innerlijk dankbaarheid te uiten. Een ander manier om je dankbaarheid te tonen is door een offer te maken. Dit kan iets eenvoudigs zijn zoals een bloem of kaarsen aanbieden. Het gaat niet om de grootte van het offer, maar om de intentie die erachter zit.

Een andere manier om je beschermengel te bedanken is door hun leiding te volgen en te handelen op de manier waarvan je weet dat het juist is. Wanneer je de positieve veranderingen in je leven ziet, besef je dat dit mede mogelijk gemaakt is door de begeleiding van je beschermengel.

Door je dankbaarheid te tonen, nodig je je beschermengel uit om bij je te blijven en je te blijven begeleiden op je levenspad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨