Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis Seollal: het Koreaans Nieuwjaar
0
Oosterse spiritualiteit & astrologie

Spirituele betekenis Seollal: het Koreaans Nieuwjaar

Spirituele betekenis Seollal: het Koreaans Nieuwjaar

Seollal (설날) is het Koreaanse Nieuwjaar: één van de belangrijkste feestdagen in de Koreaanse cultuur. Lees hier over bijzondere rituelen en de spirituele betekenis van Seollal!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Koreaans Nieuwjaar is een tijd voor families om samen te komen, respect te tonen aan hun voorouders en wensen te doen voor een voorspoedig nieuw jaar. Maar daarnaast is Seollal ook een tijd om stil te staan bij het oude jaar en intenties te zetten voor het nieuwe jaar. Het is de perfecte tijd om na te denken over je eigen spirituele groei van het afgelopen jaar.

  • Wat heb je geleerd?
  • Kijk ook al vooruit: waar wil je meer van leren?
  • Waar mag jij meer onbaatzuchtig in zijn?
  • Waar ben je dankbaar voor?

Schrijf alles op, verwerk het verleden, laat los wat niet meer bij je past, zet je intenties voor de toekomst en bedenk goede voornemens.

Seollal rituelen

Tijdens Seollal voeren families traditionele (spirituele) rituelen uit om respect te tonen aan hun voorouders en om hun zegeningen voor het nieuwe jaar te vragen. Denk hierbij aan het aanbieden van eten, drinken en andere geschenken aan de geesten van hun voorouders, maar ook het bezoeken van de graven van overleden familieleden. Een ander belangrijk aspect van Seollal is Sebae (새배), een traditionele manier van buigen als teken van respect om te danken en om zegeningen te vragen.

Wanneer is Seollal 2024?

Seollal duurt altijd drie dagen. In 2024 valt dit op vrijdag 9 februari tot en met zondag 11 februari, waarbij het 10 februari 2024 daadwerkelijk Koreaans Nieuwjaar is. Seollal 2024 valt samen met de nieuwe maan in Waterman.

새해 복 많이 받으세요

En dan wat persoonlijks (ik deel hier niet altijd iets over op VolleMaanKalender.nl). Mijn man komt uit Zuid-Korea. Samen hebben we een zoon van bijna twee. Wij leren hem niet alleen de Nederlandse tradities, maar ook de Koreaanse. Juist om hem zijn roots al jong mee te geven. Zo laten we hem onderstaand kinderliedje luisteren/zien tijdens Seollal. Een nummer dat traditioneel voor en door Koreaanse kinderen wordt gezongen. Luister maar eens; het is een heel lief en vrolijk liedje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨