Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Tweelingzielen spiegelen
0
Tweelingzielen

Tweelingzielen spiegelen

Tweelingzielen spiegelen

Je zult het ongetwijfeld (in mijn artikelen) weleens gelezen of zelf gemerkt hebben: spiegelen of een spiegelmoment met je tweelingziel. Maar wat is dat eigenlijk? In dit artikel legt Natasja van Twinflame Rollercoaster Life het je uitgebreid uit.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Ik zie spiegelen heel veel terugkomen in mijn (persoonlijke) readingen en krijg daar dan vaak ook vragen over. Er is op het internet al veel te lezen en te doen over tweelingzielen en bepaalde situaties. Ik schrijf dit artikel vanuit mijn eigen ervaringen met mijn tweelingzielen, waarmee ik langere tijd dagelijks in mijn buitenwereld te maken heb gehad. Ook heb ik door de jaren heen kennis opgedaan in mijn readingen. Allemaal informatie waar jullie, door dit te lezen, wellicht iets aan hebben. In het tweelingzielenproces heeft iedereen zijn eigen pad, zielsafspraken en waarheid dus neem tijdens het lezen van dit artikel mee wat voor jou van toepassing zou kunnen zijn en laat de rest los.

Wat is spiegelen en hoe zit dat met tweelingzielen die spiegelen?

Spiegelen houdt eigenlijk in dat je de ander een spiegel voorhoudt. Dit kan voor de ander die in de spiegel kijkt (je tweelingziel) erg confronterend zijn. Want (vaak) wordt dit niet altijd even leuk gevonden, juist omdat het confronterend is wat er wordt gezien in die spiegel. Het kan vervolgens ook weer zo zijn dat hier een projectie vanuit ontstaat en jij als diegene die (heel vaak onbewust) de spiegel voorhoudt deze op je bordje krijgt.

Omdat je eigenlijk in een spiegel kijkt (door de ontmoeting met je tweelingziel) vind je vaak ontzettend veel herkenning in elkaar. Veel gewoontes, levenservaringen, hobby’s en tijdlijnen zijn bij tweelingzielen hetzelfde…

Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Tweelingzielen kunnen namelijk ook compleet het tegenovergestelde van elkaar zijn. Elkaars spiegelbeeld, maar dan contra…. Een uitdaging (of uitnodiging) zijn. Accepteren van elkaar en elkaar juist onvoorwaardelijk liefhebben, wat de ander ook voor hobby’s heeft of wat voor muzieksmaak dan ook. Dit maakt jullie juist in evenwicht, Yin en Yang. Dit is geen toeval. Jullie ‘niet zo kloppend spiegelbeeld’ heeft dus wel degelijk een functie…:

Onvoorwaardelijk liefhebben, acceptatie, het ‘ok zijn’ met alles wat er is (of juist niet)

Misschien heb je het soms niet eens door, maar de spiegel die jij krijgt voorgehouden van je tweelingziel gaat dieper en verder dan menig andere spiegels die jij in je leven misschien voorgehouden hebt gekregen. Het spiegelen werkt namelijk ook energetisch door en zorgt voor een stukje bewustwording, (spirituele) groei, transformatie en heling. Je hebt soms niet eens dat je dat je door het spiegelen stukken voor jezelf en je tweelingziel heelt. Dit hoort nou eenmaal bij het ‘pakketje’, bij het thema tweelingzielen en bij de ontmoeting.

Tweelingzielen spiegelen altijd elkaars (oude) pijnen, vooral uit vorige levens

Tweelingzielen kijken altijd dwars door elkaar heen en weten elkaar tot in het diepste te raken. Tweelingzielen zullen dan altijd net dat ene doen of zeggen tegen elkaar wanneer één van de twee het nodig heeft om te horen. Dit kan erg confronterend zijn.

Regelmatig is één van de twee zich er niet eens bewust van, maar dan is een spiegelmoment juist (vind ik) op zijn puurst. Tweelingziel-ontmoetingen zijn er om elkaar (misschien wel tijdelijk) op weg te helpen en zoals ik al zei: om oude pijnen te helen om dichter bij JOUW eigen kern te komen.

De meest voorkomende (en meest pijnlijke) spiegel, of eigenlijk het signaal dat jou tweelingziel geeft, is het stoppen van het hebben van contact. Van de één op andere dag is er geen contact meer. Complete radiostilte. De spiegel en boodschap die jouw tweelingziel je geeft is dat jij je mag richten op jezelf. Jij mag jezelf gaan helen. Niet de liefde uit je buitenwereld willen halen, maar vanuit jezelf.

Triggers

Het hierboven genoemde voorbeeld is een spiegel vanuit stilte, maar ook in woorden zullen tweelingzielen elkaar weten te spiegelen. Dit heeft ook weer te maken met elkaar triggeren. In een wat verhittere woordenwisseling zitten vaak behoorlijk wat spiegels en triggers, maar ook in bepaalde situaties zullen tweelingzielen elkaar juist helpen doordat ze elkaar dingen weten te spiegelen.

Wanneer jouw tweelingziel bijvoorbeeld kiest voor een andere baan of een verhuizing (vaak best wel life changing beslissingen), spiegelt je tweelingziel naar jou toe om hier (mocht je twijfelen in dit stuk) actie op te ondernemen en hierin ook een keuze te maken.

Een spiegelmoment zit vaak een trigger bij. Een trigger die dan bij jou of je tweelingziel weer een bepaalde emotie oproept. Of een pijnstuk. De uitnodiging is voor tweelingzielen (bijna altijd) deze niet terug te projecteren, maar te omarmen. Je projecteert eigenlijk naar jouw evenbeeld, naar een spiegel, dus jouw projectie zal keihard terug komen bij jou, De uitdaging is hier mee te dealen en het doorvoelen van de pijn. Wanneer jij de pijn doorvoelt door het gewoon te laten zijn, kun je het (h)erkennen en helen.

Wat is spiegelen niet

Zit jou tweelingziel bijvoorbeeld in een relatie (vaak karmisch), dan is dat niet per direct een spiegel of boodschap naar jou toe dat jij niet genoeg helingswerk doet en dat jullie daarom niet bij elkaar zijn. Dit betekent puur dat jullie los van elkaar een en ander uit te werken hebben in dit leven en dit bijvoorbeeld een (karmische) zielsafspraak is. Als je dit als spiegel wil benaderen betekent dit dat jullie ‘gewoon’ jullie eigen pad bewandelen voor jullie (eigen) spirituele ontwikkeling. Daarin is niet iets goed of fout.

De eenheid of union zit namelijk al in jou zelf. Jouw tweelingziel is nu eenmaal jouw ultieme (DÉ) spiegel die jou daar naar toe brengt en zal jou daar altijd (onbewust) aan helpen herinneren. Of anders wel je daarin spiegelen en triggeren.

Er zijn uiteindelijk talloze voorbeelden die ik kan opnoemen over de wisselwerking tussen tweelingzielen en het spiegelwerk. Uiteindelijk gaat het om de dynamiek tussen jullie twee en hoe dit door jullie beiden wordt uitwerkt in het dagelijks leven. Dit kan op je werk zijn, als collega’s, als familie, buurman of buurvrouw of alleen op afstand (in de energie). Soms komt het tussen tweelingzielen niet verder dan een korte ontmoeting en is er vrij weinig tijd of ruimte om te spiegelen. Soms is de ontmoeting of het eventjes bij elkaar in de buurt zijn (doordat je in de spiegel kijkt) zo ontzettend confronterend dat de hele korte ontmoeting al een spiegelmoment op zich is, vanwege het confronterende gevoel die je dus mag gaan verwerken en helen. Soms is de reis samen iets langer en heb je meer ruimte om te helen.

Invloed van buitenaf (energetisch of kosmisch)

Dan hebben we nog de invloeden van buitenaf (uit de kosmos of energetisch gezien), waarbij jouw reactie op een projectie naar je tweelingziel vanuit een confrontatie (spiegelmoment) misschien nog wel veel harder binnenkomt in jouw systeem dan je eigenlijk wil.

Dit kan (vooral) voorkomen onder de energie van een volle maan. Een volle maan vergroot namelijk alles uit, wat er al speelt. Samenstanden van planeten (astrologisch) gezien en speciale engelenpoortdagen spelen allemaal een rol in de manier hoe je omgaat met je tweelingziel en de actie/reactie (spiegel en projectie).

Als een van jullie al een kort lontje heeft onder de energie van een volle maan of andere kosmische toestanden en er is een ontmoeting of samenkomst op die dag, dan spiegelen en triggeren jullie elkaar geheid de tent uit. Wat overgens niet altijd zo hoeft te zijn, want wanneer jij zodanig in je eigen kracht staat en bewust bent wat er gebeurd, raken die triggers of projecties van je tweelingziel omdat hij of zij niet lekker in zijn vel zit, jou juist niet!

Dit zal dan weer bij je tweelingziel terugkomen, omdat jij dit gewoon door jou ‘zijn’ dit weer teruggeeft (door dat je dit terugspiegelt) door gewoon jezelf te zijn en lekker in je eigen energie zit. Wat echt niet heel makkelijk is, maar wat je wel kan leren!

Tweelingzielen ogen

De ogen worden eigenlijk ook de spiegels van de ziel genoemd. Tweelingzielen vinden elkaar vaak ook (en de herkenning) in het kijken in elkaars ogen. Soms kunnen tweelingzielen elkaar niet eens in de ogen aankijken omdat dit veel te confronterend is, vaak (als je nog onbewust in een proces zit) snap je hier helemaal niks van. Wat ook voorkomt is dat er door het aankijken in elkaars ogen (dus het kijken naar jouw evenbeeld) je geëmotioneerd of overstuur kan raken.

Wat ook veel voorkomt is dat wanneer jij en je tweelingziel veel blokkades hebben (met elkaar maar, ook los van hun processen) ze elkaar niet aan kunnen kijken in de ogen. Dit is namelijk TE pijnlijk. Aankijken kan je zien (hoeft niet perse) als in de afwijzing naar jezelf toe en de blokkades die jullie beiden niet willen aangaan. Het menselijk ego zit je dan in de weg. Naarmate de tijd verstrijkt in je tweelingzielenproces zul je het spiegelwerk gaan herkennen en misschien ook meer erkenning geven. Het geconfronteerd worden met je eigen spiegelbeeld, dat dwars door al jouw lagen heengaat is confronterend en daar kan het ego ook flink in tegenwerken. Dus erkenning naar jezelf en je eigen verantwoordelijkheid nemen is in een tweelingzielenproces ontzettend lastig.

Tot slot

Wat je vooral niet ‘moet’ doen na het lezen van dit artikel is krampachtig zoeken of heel erg nadenken over het spiegelwerk tussen jou en je tweelingziel. Of dit afdwingen om maar iets te helen. Laat het flowen en laat het zich ontvouwen en ontstaan, waar je ook bent in je proces. Wanneer je ontzettend bezig bent met de stukken of woorden spiegelen of projecteren, kan het universum, de engelen of de kosmische energie, jou niet helpen omdat je te krampachtig vasthoudt in de energie. En dat brengt jou, maar ook je tweelingziel nergens.

Wanneer jij en je tweelingziel geen contact hebben, is er gewoonweg ook even niks wat er gespiegeld of getriggerd hoeft te worden. Zoals ik al eerder al zei… dan is het gewoon wat het is. Het universum, jouw gidsen en de engelen kennen namelijk geen tijd, die zorgen er alleen maar voor dat jij en je tweelingziel op het juiste moment iets uitwerken, spiegelen, triggeren wanneer jullie dit nodig hebben voor jullie spirituele ontwakings- en ontwikkelingsproces.

Mirrors

Het liedje van Justin Timberlake Mirrors is in de twinflame wereld één van dé nummers als je het hebt over spiegelen. Dit nummer staat in de top 5 van mijn eigen twinflame playlist… Luister maar.

It’s like you’re my mirror…

My mirror staring back at me…

I couldn’t get any bigger

With anyone else beside me

And now it’s clear as this promise

That we’re makin’

Two reflections into one

‘Cause it’s like you’re my mirror

My mirror staring back at me….

Liefs Tassie

Wil je een persoonlijke reading over jouw tweelingzielenproces? Boek dan bijvoorbeeld een Twinflame Love reading of Twinflame Akasha reading! Bekijk hier het gehele aanbod twinflame readingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨