Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis gebroken glas
0
Spiritualiteit

Spirituele betekenis gebroken glas

Spirituele betekenis gebroken glas

Wat is de spirituele betekenis van gebroken glas? In dit artikel vertellen we je over de spirituele betekenis van gebroken glas, hoe je dit kunt zien als teken en of het een positief of negatief voorteken is.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Valt het glas van je telefoon kapot, is er een ruit gesneuveld of laat je een drinkglas in tientallen stukjes vallen? Gebroken glas kan een spirituele betekenis hebben. Natuurlijk heeft niet elk stuk gebroken glas een spirituele betekenis. Bekijk vooral voor jezelf welke situatie van toepassing is en welke boodschap je er uit wil halen.

Spirituele betekenis gebroken glas

Gebroken glas kan niet meer als hoe het was worden gerepareerd. Daarmee is de spirituele betekenis dan ook dat je iets verliest dat je niet terug kunt krijgen. Dit kan op materieel gebied zijn (iets dat je daadwerkelijk bezit en vast kunt houden), maar het kan ook een energetische band met iemand zijn.

Gebroken glas kan ook een waarschuwing zijn voor liefdesverdriet of verraad in een relatie. Het kan betekenen dat je gekwetst wordt door iemand die dicht bij je staat of dat je het verlies van een dierbare meemaakt. Het breken van glas betekent in sommige culturen dat je zeven jaar lang (financiële) problemen krijgt.

Het breken van glas, of het zien van gebroken glas, kan ook betekenen dat je onvoldoende aandacht besteedt aan jezelf en je eigen behoeften. Het kan betekenen dat je jezelf verwaarloost of bedrogen wordt door anderen. En specifiek: als je een spiegel breekt, is dat een teken om voor jezelf te gaan zorgen en in het heden te leven.

Een nieuw begin

Een van de meest voorkomende betekenissen van gebroken glas is dat het het einde van een tijdperk markeert. Iets komt, al dan niet abrupt, tot een einde. Het is daarmee ook gelijk het begin van een nieuw hoofdstuk. Nieuwe ronden, nieuwe kansen! Tijd om het verleden achter je te laten. Deze spirituele betekenis van gebroken glas is positief, want het geeft een nieuw begin aan. Als je droomt over gebroken glas, kan dit betekenen dat je aan een nieuwe fase in je leven begint. Of dit goed of slecht is, hangt af van je huidige situatie. Het breken van glas staat symbool voor een nieuwe cyclus, die positieve veranderingen met zich mee kan brengen.

Positief of negatief?

Breekt glas tijdens een feest (zoals een huwelijk), dan betekent dit goed geluk. Het jaagt ‘kwade geesten’ weg en zorgt voor een leven lang een gelukkig huwelijk. Maar de spirituele betekenis van gebroken glas is niet altijd positief. Breekt glas tijdens een begrafenis, dan kun je dit zien als een negatief voorteken. In sommige culturen wordt dit namelijk gezien als voorteken voor verlies, ongeluk of voor naderend onheil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨