Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis chakra kleuren
0
Chakra's

Spirituele betekenis chakra kleuren

Spirituele betekenis chakra kleuren

De zeven hoofdchakra’s bevinden zich in het lichaam op specifieke punten. Elk chakra heeft z’n eigen kleur, met voor elke kleur een bepaalde betekenis. Je leest hier over de betekenis van de chakra kleuren!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Er zijn zeven hoofdchakra’s. Dat zijn dan ook de chakra’s die we in dit artikel over de spirituele betekenis van de chakra kleuren in beschouwing hebben genomen. Van boven naar beneden zijn dit:

  • Wortelchakra (ook wel Basischakra, Root chakra of Muladhara genoemd)
  • Sacraalchakra (ook wel Sacral chakra of Svadhishthana genoemd)
  • Zonnevlechtchakra (ook wel Solar Plexus of Manipura genoemd)
  • Hartchakra (ook wel Heart Chakra of Anahata genoemd)
  • Keelchakra (ook wel Throat Chakra of Vishuddha genoemd)
  • Derde oog-chakra (ook wel Third Eye of Ajna genoemd)
  • Kruinchakra (ook wel Crown Chakra of Sahasrara genoemd)

Kruinchakra: violet

Violet (of paars, eigenlijk) is de kleur die hoort bij je Kruinchakra. Dit is de kleur die worden toegekend aan dingen van goddelijke aard en het Hogere Zelf. Aangezien het Kruinchakra zich bezighoudt met de ziel en alle spirituele dingen, is het alleen maar logisch dat deze kleur bij het Kruinchakra hoort.

Derde oog-chakra: indigo

Er zijn twee kleuren die worden geassocieerd met je Derde oog-chakra. De ene kleur is paars en de andere kleur is indigo, een diepblauwe kleur. Van beide kleuren wordt gedacht dat ze spirituele wijsheid vertegenwoordigen. Indigo als kleur gaat het over de verbinding tussen jou en de spirituele wereld om je heen en hoe je die informatie gebruikt om door die wereld te navigeren.

Keelchakra: blauw

De kleur die geassocieerd wordt met het Keelchakra is blauw. Je keelchakra gaat over communicatie, jezelf uiten, creativiteit en inspiratie. Blauw is een kleur die doorgaans met dit soort thema’s matcht, zo ook dus met het Keelchakra.

Hartchakra: groen

De kleur groen hoort bij het Hartchakra (waar je waarschijnlijk dacht dat ‘t rood was, toch?). Groen wordt geassocieerd met leven en iets dat altijd weer wordt vernieuwd. Het is een jonge, frisse kleur. En dat past bij je Hartchakra!

Zonnevlechtchakra: geel

De kleur die wordt geassocieerd met je Zonnevlechtchakra is geel (of goud). Het is belangrijk om goud ook te noemen, omdat goud doorgaans wordt geassocieerd met een hoger niveau van spiritueel bewustzijn. En met de zon, het leven en je podium pakken. Geel en goud zijn kleuren die kracht uitstralen. Als je weet wat je wilt en vastbesloten bent om die doelen te bereiken, lukt jou dat ook. Ondersteun je Zonnevlechtchakra door meer geel en goud te dragen.

Sacraalchakra: oranje

Oranje is de kleur die bij je Sacraalchakra hoort. Oranje kun je zien als combinatie van goud en rood, en die twee kleuren duiden weer op kracht en passie. Je Sacraalchakra staat voor sensualiteit, seksualiteit en plezier. Logischerwijs dat oranje, dé mix van de rood en goud, bij dit chakra hoort.

Wortelchakra: rood

Je Wortelchakra heeft de rode kleur. Rood wordt beschouwd als de kleur van passie en energie. Het wordt ook gebruikt om kracht aan te duiden. Je Wortelchakra is je basis, je energie.

Shop Chakra items

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨