Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat is bullet journalling? Een uitleg
0
(Bullet) Journalling

Wat is bullet journalling? Een uitleg

Wat is bullet journalling? Een uitleg

In dit artikel leer je meer over wat bullet journalling is, hoe het werkt en hoe je kunt beginnen met het bijhouden van jouw eigen bullet journal. Lees verder om te ontdekken hoe je op een creatieve en persoonlijke manier jouw dagelijkse taken en gedachten kunt organiseren!

Bullet journalling

Het basisidee achter Bullet Journalling is om informatie snel en gemakkelijk te kunnen opnemen en terugvinden. Dit doe je door middel van korte notities, ook wel ‘bullets’ genoemd. Bullet journalling is een methode voor het bijhouden van je dagelijkse taken, doelen, gedachten en ideeën in een persoonlijk notitieboek. Het is een manier om jezelf te organiseren en je leven te stroomlijnen op een creatieve en aanpasbare manier.

Een bullet journal bijhouden zorgt ervoor dat je taken, notities, afspraken en andere belangrijke informatie kunt opschrijven op één plek, waardoor je je hoofd vrij maakt van mentale ‘rommel’. In een bullet journal houd je bijvoorbeeld een maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse agenda bij.

Het mooie van bullet journalling is dat je het helemaal naar eigen wens kunt aanpassen en indelen.

Hoe begin je met bullet journalling?

Als je wilt beginnen met bullet journalling, kun je het beste starten met het kiezen van een notitieboek dat bij jou past. Er zijn veel verschillende soorten notitieboeken verkrijgbaar, dus kies er één uit dat past bij jouw stijl en behoeften. Kijk bijvoorbeeld naar de grootte van het notitieboek, de pagina’s en de kleur/vormgeving.

Je begint met het maken van een index, waarin je een lijst van onderwerpen maakt die je in je bullet journal wilt opnemen. Daarna kun je beginnen met het maken van de maandelijkse spread. Dit is een overzicht van de hele maand waarin je alle belangrijke afspraken, taken en gebeurtenissen voor die maand kunt opnemen. Je kunt de maandelijkse spread verder uitbreiden met trackers voor bijvoorbeeld je waterinname, sportactiviteiten of het aantal boeken dat je leest.

Creativiteit en persoonlijkheid

Een van de leukste aspecten van bullet journalling is dat je het helemaal zelf kunt aanpassen aan jouw stijl en persoonlijkheid. Je kunt bijvoorbeeld kleuren, afbeeldingen en stickers gebruiken om jouw journal uniek te maken. Daarnaast kun je extra pagina’s toevoegen voor specifieke lijstjes, zoals boeken die je wilt lezen, een lijst met favoriete recepten of doelen die je wilt bereiken.

Het belangrijkste is dat jouw bullet journal jou helpt om productiever en georganiseerder te zijn en dat het iets is waar je plezier aan beleeft. Probeer het dus vooral uit en experimenteer met verschillende stijlen en indelingen totdat je de perfecte manier hebt gevonden om jouw dagelijkse taken en gedachten bij te houden. En onthoud; het hoeft niet perfect!

Shop journals

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨