Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat betekent South Node in astrologie?
0
Astrologie

Wat betekent South Node in astrologie?

Wat betekent South Node in astrologie?

In de astrologie is de South Node een term die verwijst naar de positie van de maan op het moment van je geboorte. Het is één van de twee knooppunten van de maan, ook wel maansknoop genoemd. De South Node staat voor de plek waar de maan de ecliptica, de baan van de zon om de aarde, naar beneden kruist. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? Dat lees je in dit artikel!

South Node versus North Node

De South Node staat in contrast met de North Node, die zich bevindt op de plek waar de maan de ecliptica naar boven kruist. De North Node staat voor je karmische doel en de richting die je in dit leven moet nemen om te groeien en jezelf te ontwikkelen. De South Node staat daarentegen voor je karmische bagage, de lessen en patronen uit vorige levens die je nog steeds met je meedraagt.Als je bijvoorbeeld een South Node hebt in Schorpioen, kan dat betekenen dat je in vorige levens intense emoties hebt ervaren en mogelijk problemen had met controle loslaten. In dit leven zou je deze patronen kunnen blijven herhalen, tenzij je bewust werkt aan het loslaten van deze karmische bagage.

Over de South Node

De South Node geeft dus aan welke eigenschappen je in dit leven moet overwinnen om te kunnen groeien en jezelf te ontwikkelen. Het kan je helpen om bewust te worden van patronen en gewoontes die je belemmeren en je tegenhouden. Door deze te herkennen en er bewust aan te werken, kun je jezelf bevrijden van de karmische lasten en een beter leven leiden.

Het is belangrijk om op te merken dat de South Node niet per se slecht is. Het kan juist ook positieve eigenschappen en talenten vertegenwoordigen die je in vorige levens hebt ontwikkeld en die je in dit leven kunt gebruiken om te groeien. Het gaat erom dat je bewust bent van deze eigenschappen en leert hoe je ze op een gezonde manier kunt integreren in je leven.

Inzicht in je South Node

Als je je South Node kent kan dat je helpen om bewuster te leven en te groeien. Het kan je inzicht geven in waarom je bepaalde patronen en gewoontes hebt en je helpen om deze te doorbreken en te transformeren. Het kan ook helpen om meer begrip te hebben voor anderen en waarom ze zich gedragen zoals ze doen.

Daarnaast is het interessant om te kijken naar de positie van de planeten in de buurt van de South Node in je geboortehoroscoop, omdat dit kan aangeven welke thema’s en patronen je in je vorige levens hebt ontwikkeld en waar je uitdagingen en lessen te leren hebt in dit leven.

Gratis geboortehoroscoop bereken & uitgebreide uitleg

Zelf aan de slag met je geboortehoroscoop? Lees hier hoe een geboortehoroscoop werkt en hoe je voor jezelf een gratis geboortehoroscoop kunt bereken. Inclusief uitgebreide uitleg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨