Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Tarot Techniek #1: Twee kaarten techniek
0
Tarot

Tarot Techniek #1: Twee kaarten techniek

Tarot Techniek #1: Twee kaarten techniek

Wil je meer leren over Tarot en hoe je dit kunt gebruiken? In dit artikel van gastredacteur Barbara staat de twee kaarten techniek in de schijnwerpers. Dit is eenzelfde soort techniek als de dagkaart, die heel erg bekend is.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Bij een dagkaart trek je een kaartje uit je deck en zoek je de betekenis op. Vervolgens kun je twee dingen doen:

  • als je hem ’s ochtends trekt, dan kun je de boodschap van de kaart meenemen in alle dagelijkse dingen die je doet;
  • als je hem ‘s avonds trekt, dan kun je met de kaart reflecteren op wat er vandaag allemaal gebeurd is.

Natuurlijk kun je ook een dagkaart voor de dag erna trekken. Je zou hem zelfs als droomkaart kunnen gebruiken!

Tarot Techniek #1: Twee kaarten ritueel

Het deck dat op de foto staat is The Fountain Tarot.

Een mooie verdieping op de dagkaart is de volgende twee kaart techniek. Splits allereerst je deck in het grote arcanum en in het kleine arcanum. Trek vervolgens uit allebei de stapels een kaart.

  • De kaart uit het grote arcanum die je hebt getrokken staat voor je Binnen. Wat er in jou speelt. Wat je innerlijke Zelf zegt.
  • De kaart uit het kleine arcanum vertelt juist over wat er om je heen gebeurt, dus het Buiten. Het alledaagse, de wereld om je heen.

Het leuke is dat je dit verder kunt onderzoeken. Want Binnen heeft invloed op Buiten, en natuurlijk andersom. Hoe reageer jij op wat er om je heen gebeurt? En waarom? Hoe ga jij om met situaties die je tegenkomt?

Op deze manier kun je mooi terugkijken op hoe je dag was (met de twee kaarten die je dan in de ochtend of de avond er voor hebt getrokken) en kom je er achter of je in een patroon zit dat je wilt doorbreken of dat je merkt dat je bepaalde dingen al handig aanpakt, of juist handiger kunt doen.

Wil je nog een extraatje? Trek er dan een orakelkaart bij voor de Energie van de dag. En zo heb je een heel mooi dagelijks tarot ritueel!

Mocht je denken “Dat red ik nooit elke dag”, dan doe je het twee a drie keer in de week. Het gaat vooral om de routine die je met de Tarot opbouwt zodat je band met je deck steeds beter wordt. Met als pluspunt dat je dan ook een hele hoop over jezelf leert…

Veel plezier!

Warme groet,

Barbara

Wat is Tarot? De Tarot is een set van 78 kaarten waarmee je de wereld op een bijzondere manier kunt bekijken. Elk van deze kaarten geeft een klein glimpsje, of zet een spotlight op de dingen die we meemaken, gevoelens die we hebben, gedachten die in ons hoofd rondwaren of juist ambities die we hebben. De Tarot helpt ons om richting te geven in ons leven en om juist heel actief stappen te zetten. In het leven zijn we geen slaaf van de wereld om ons heen. Echt niet. En de Tarot kan zien hoe we invloed kunnen hebben op wat we willen bereiken, en vooral geeft de Tarot advies in de HOE. In deze serie van artikelen neem ik je mee in de wonderlijke, maar vooral praktische kant van de Tarot en belicht ik elke maand een fijne en simpele tarottechniek of -tip die je direct kunt toepassen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.