Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Column: Wat is spiritueel?
0
Interviews, verhalen & columns

Column: Wat is spiritueel?

Column: Wat is spiritueel?

Gastredacteur Godaya schrijft in haar eerste column voor VolleMaanKalender.nl over spiritueel zijn en spiritualiteit. Lees je mee?

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Wat is spiritueel?

Wat de een spiritueel vindt, vind de ander niet spiritueel. Spiritualiteit gaat door allerlei fases heen. Als HSP-er ging ik op mijn 20e al flink op zoektocht om uit te vinden wat er nog meer was voorbij Hemel en Aarde. Natuurlijk is dit interessant, maar het is ook een uitdaging om je eigen pad dan te blijven lopen, omdat er zoveel te bieden is op dat gebied.

Er zijn mooie dingen, maar ook dingen waar je van leert en dingen. Dingen die totaal niet geschikt zijn. Er is oppervlakkige spiritualiteit en diepgaande spiritualiteit. Toch is dit een subjectieve speurtocht, wat je via je eigen ontdekking moet zien uit te vinden.

De bepalende factor in die wirwar van dingen, is hoe schoon ik de energie vindt, die in of achter iets zit. Geeft het uit zichzelf energie door wat het is en uitstraalt? Of neemt het energie van je en is het niet wat het lijkt?

Ook dat is een spirituele leerschool van vallen en opstaan. Ik ben hier niet om te zeggen wat je wel of niet moet doen of wat wel of niet schoon is. Dat is voor jou dus een individuele weg om uit te vinden.

Gronden

Eigen grond vinden is altijd een thema geweest, omdat ik het aan het begin van mijn reis heel moeilijk vond om te gronden in mijn lichaam. Om echt te kiezen voor dit lichaam, dit leven, deze planeet en de realiteit die daar dan weer bij hoort. Je veilig voelen no matter what. Het niet wegvluchten in je hoofd of in waan-ideeën, omdat de realiteit soms moeilijk valt, maar er dwars doorheen gaan.

Nu woon ik in een kristaltuin, met daaromheen bossen en duinen en weilanden. Dat is gaandeweg een gegeven, waar ik dankbaar voor ben. Dat de uiterlijke wereld nu samenvalt met de innerlijke wereld. (Een weg van gronding van vele jaren..).

Spiritueel zijn

Gaandeweg is gronding steeds meer met de jaren gekomen en nu is mijn spiritualiteit 25 jaar later zodanig gegrond, dat het bijna niet meer spiritueel te noemen lijkt. Dat spiritualiteit je inborst wordt en zo gewoon is, dat je het eigenlijk hebt over gewoon leven en jezelf zijn.

Kwetsbaar kunnen zijn in alles, als mens, maar ook sterk kunnen zijn, omdat je kracht steeds geconcentreerder wordt door wie je bent. Dat ook veranderingen van vandaag, van de wereld, de mens steeds meer dwingen naar binnen te gaan en keuzes te maken die bij ze passen.

Transformatie

Is er dan niets onderweg gebeurd? En hoe komt het dat abnormaal, anders zijn, paranormaal uiteindelijk lijkt tot normaal? Door vele transformaties, door integratie van alles wat je meemaakt, acceptatie van ‘wat is’ en het doorvoelen van het onstoffelijke in je en om je heen, komt er als het ware een innerlijke wereld op een uiterlijke wereld, die de wereld zoals die is, verandert, door wie je bent.

Niet door magie, of anders willen, maar doordat je door je eigen transformatie-pad steeds anders wordt, dat je meer oog gaat krijgen voor je omgeving en met je aanwezigheid verschil gaat maken voor je omgeving.

Een niet zichtbare wereld gaat op een integrale wijze deel uitmaken van je bestaan. Aan het begin van je weg heb je daar nog handvatten voor nodig. Titels, diploma’s, methodes, namen, richtingen, spirituele trucjes, leraren en trendsetters.

En op een gegeven moment merk je dat dit allemaal duidingen zijn voor hetgeen, wat moeilijk of niet te omschrijven is. De Goddelijke kern in jezelf en de goddelijke wereld om je heen, die dwars door het normale alledaagse leeft.

Over mij

Graag stel ik mij voor met mijn eerste column voor VolleMaanKalender.nl. Ik ben Godaya Komen en ik vind het een uitdaging om spiritueel te schrijven. Ik ben moeder, advocaat, yogadocent/coach/healer (al 10+ jaar), projectleider, schrijfster, maar bovenal dat allemaal niet en gewoon mens. Laten we zien wat er allemaal gaat gebeuren op deze bijzondere route. Ik heb er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨