Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Ritueel voor het einde van een relatie
0
Liefde Rituelen

Ritueel voor het einde van een relatie

Ritueel voor het einde van een relatie

Het einde van een relatie is lastig. Je bent emotioneel, je kunt verwarring voelen en je moet gaan accepteren dat iets voorbij is. Je leven, je toekomst, is anders dan je je misschien had voorgesteld. We delen graag een ritueel met je dat je kunt inzetten als je het lastig hebt om afscheid te nemen van een relatie. Met licht en liefde.

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

In dit geval praat ik over ‘een relatie’, daaronder kun je een liefdesrelatie verstaan, maar ook een vriendschap of bijvoorbeeld carrière. Het gaat om het einde van iets dat aan jou gebonden was. En waarbij loslaten lastig is. Die gevoelens horen er bij.

Het einde van een relatie betekent vaak dat de communicatie ook stopt. Je kunt niet meer met elkaar praten. Althans, niet meer zoals voorheen. Of het stopt volledig. En of het einde van een relatie nu komt vanuit jezelf of vanuit een ander; je hebt vast nog een heleboel te zeggen. Het weegt zwaar op je hart en zonder je hart te luchten kun je het als last ervaren.

Voor dit ritueel mag je een pen en papier pakken. Je gaat namelijk een brief schrijven. Let op; je gaat deze brief níet daadwerkelijk versturen. Je schrijft hier álles op wat er op je hart ligt. Wat je kwijt wil, je gevoel, je dankbaarheid en je afscheid. Blijf het document naar wens aanvullen, net zolang tot je alles uit je hoofd en hart op papier hebt.

Leg deze brief nu op een bepaalde plek neer, maar zorg ervoor dat je er naar blijft kijken. Elke dag heel eventjes. Dit is je rouwproces. Het duurt gemiddeld 40 dagen voor je iets los kunt laten, dus heb geen verwachtingen van wanneer het ‘klaar’ is.

Blijf dingen toevoegen, denk ook aan muziek, foto’s en andere herinneringen. Voel de pijn en het verdriet en laat dit ook vooral toe. Het mag er uit.

Deel met vrienden en familie je verhaal, als je dat prettig vindt.

Ben je voor je gevoel helemaal klaar met dit proces, dan mag je de brief verbranden en de foto’s (en andere herinneringen) opbergen. Of wat je met die andere items dan ook wil doen.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨