Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan september 2020 in Maagd
5
Nieuwe maan

Nieuwe maan september 2020 in Maagd

Nieuwe maan in Maagd

Donderdag 17 september staat de nieuwe maan in Maagd. ♍ Tijd om te aarden! Wat is de betekenis van de nieuwe maan van september 2020 voor jou?

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Een nieuwe maan is ook wel de start van een nieuwe maanfase. Dit staat vrijwel altijd voor het einde van het één, en het begin van het ander. Gebruik deze kracht van de nieuwe maan dan ook in je voordeel: laat los wat niet meer bij je past en start iets nieuws.

De maan staat op 17 september 2020, net als de zon, in aardeteken Maagd. Maagden zijn van nature types die houden van rust, regelmaat en reinheid en met de energie van deze nieuwe maan ga je daar gebruik van kunnen maken. Deze nieuwe maan is een nieuwe supermaan. Dat wil zeggen dat ‘ie op dat moment het dichtst de aarde staat. Een nieuwe supermaan zie je, net als de reguliere nieuwe maan, niet.

Wat mag jij opschonen of opruimen? Het hoeft niet eens om een fysieke ruimte te gaan. Mentale ruimte opschonen is minstens zo belangrijk. Rust in je hoofd geeft rust in je leven. Loslaten is niet makkelijk en met Mars retrograde lijkt het wel alsof je eerder geneigd bent om (vijandig of impulsief) te reageren op dit gevoel van onrust. De nieuwe maan in Maagd geeft je ook wat angst voor het onbekende.

Maar wees gerust. Maagd is het teken van genezing. Neem wat tijd voor jezelf in de natuur. Ga bijvoorbeeld een eindje wandelen. Dat ruimt je hoofd op, ontstresst en zorgt voor een aanmaak van dopamine (gelukshormoon). Misschien voel je je creatief en wil je aan de slag met kastanjes, takken en bladeren. Een mooi stukje voor op tafel of fotografie in het bos? Geniet van de veranderende kleuren in de natuur en de opkomende herfst.

Nieuwe maan in Maagd 2020

De maan is hoe je instinctief reageert op je omgeving. Het is de manier waarop je veiligheid en bescherming zoekt en hoe je emotionele steun geeft en ook zoekt. Met de nieuwe maan in Maagd voel je je verzorgend. Verzorgend richting je omgeving, maar bovenal richting jezelf. Stel je hoge eisen – die je voor jezelf en voor anderen hebt – even bij. Kijk naar wat echt belangrijk is en waardeer je naasten daar ook op.

Manifesteer met de nieuwe maan van september 2020

Met de nieuwe maan in Maagd breekt een periode aan om intenties te zetten en nieuwe maan rituelen uit te voeren. Denk dus na over wat je de komende 6 maanden wil manifesteren.

Het thema van je intenties? Die zijn gelinkt aan de energie van aardeteken Maagd. Dus zet je intenties rondom opschonen en opruimen, gronden en efficiënter zijn (in bijvoorbeeld je werk of dagindeling).

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.