Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Montessori voor je baby: Lovevery Play Gym
0
Mama & baby Shoptips voor je baby

Montessori voor je baby: Lovevery Play Gym

Lovevery Play Gym baby

Je wil voor je baby het állerbeste. En het liefst wil je dat jouw kindje de beste versie van zichzelf is. Met de duurzame en wetenschappelijk onderbouwde Lovevery Play Gym kan je je baby ondersteunen om het meeste uit de diverse fases van z’n ontwikkelingen te halen. Dit kleed, inclusief speelboog, is gebaseerd op het Montessori-principe.

Prikkel de zintuigen van je baby

De gehele ervaring is ingestoken op het prikkelen van de zintuigen van je kindje. De speelmat heeft vijf zones: kijken en ontdekken (focussen), geluiden maken, kleuren verkennen, voelen hoe dingen aanvoelen en ‘verstoppen en vinden’. Je kunt de zones allemaal dichtvouwen om overprikkeling te voorkomen en zo focus aan te brengen. Met het dichtklappen van de zones die niet in gebruik zijn, kan je baby focussen op de speelzone die wél is uitgeklapt.

Duurzaam

De Lovevery Play Gym is duurzaam ingestoken. Zo is het speelgoed dus gemaakt van 100% biokatoen en zijn de plastic en siliconen onderdelen BPA- en ftalaatvrij. De babygym zelf is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout en gelakt met watergedragen, niet-giftige lak. De speelmat is gemaakt van uitwasbaar polyester dat getest is op niet-giftigheid en babyveiligheid. De speelkaarten zijn geprint met speciale soja-inkt.

De Lovevery Play Gym is wetenschappelijke onderbouwt

Je kon ’t hierboven al lezen, maar de babygym en ’t speelkleed zijn dus wetenschappelijk onderbouwt. Het is ontwikkeld door een team van experts, academici, onderzoekers en specialisten en gebaseerd op het Montessori-principe. Dat wil zeggen dat je kindje zelf leert ontdekken en zelf zijn of haar verbeelding mag gebruiken om te spelen. Ik noem ’t maar even pro-actief speelgoed (want je kindje moet zelf aan de slag). Het speelkleed, de boog en de speeltjes stimuleren de hersenen van je kindje en ondersteunen de ontwikkeling van de motoriek.

Daarom krijg je er ook een speciale Speelgids bij, om per leeftijd (in dit geval in maanden) van je baby de oefeningen te kunnen doen die passen bij de ontwikkeling.

Naast de Lovevery Play Gym heeft Lovevery ook ander educatief speelgoed, zoals de Block Set en Speelkits. Met de Block Set krijg je, zoals de naam doet vermoeden, een set van houten blokken en accessoires. Je kindje kan zo de verbeeldingskracht gebruiken om er vanalles mee te bouwen. De Speelkits zijn speciale setjes speelgoed, volledig Montessori en – net als de Play Gym – afgestemd op de ontwikkeling van je kindje. Deze Speelkits kun je in abonnementsvorm aanschaffen. Zo krijg je per bepaalde periode dus nieuw, duurzaam en (vaak) houten speelgoed in huis.

Misschien vind je deze producten ook leuk?

‘Baby ziet’ kijkboek

Het principe van het ‘Baby ziet’ kijkboek is simpel: eenvoudige patronen in zwart-wit, hier en daar aangevuld met een felle kleur. Helemaal op maat van de waarneming van je baby! In het boekje vind je tekeningen en patronen die de hersenen en de visuele waarneming stimuleren. En als kers op de taart zit er achterin het boek een spiegeltje!

Baby ziet... - kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden

Antroposofisch speelgoed

Antroposofisch speelgoed (Waldorf) is speelgoed die tot de verbeeldingskracht en creativiteit van je kind spreekt. Denk bijvoorbeeld aan houten stapelspeelgoedstapelstenen en bouwblokken. Het meest populaire merk hier in Nederland is Grimm’s, waarbij de stapelregenboog (zie afbeelding) ’t meest wordt verkocht.

Lees meer Mama & Baby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨