Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Lijnzaad bij een te hoog testosteron (PCOS)
0
Health & happiness

Lijnzaad bij een te hoog testosteron (PCOS)

Lijnzaad bij een te hoog testosteron (PCOS)

Heb je weleens gehoord van lijnzaad en de gezondheidsvoordelen voor als je dealt met een te hoog testosteron (PCOS)? In dit artikel lees je hoe lijnzaad kan helpen bij een te hoog testosteron.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat is PCOS?

Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een veelvoorkomende aandoening die vrouwen in de vruchtbare leeftijd treft. Het wordt gekenmerkt door een hormonale disbalans die leidt tot de ontwikkeling van kleine cysten op de eierstokken. Symptomen van PCOS kunnen onder andere zijn onregelmatige menstruatieperioden en teveel testosteron (mannelijke hormonen). Dit kan leiden tot acne, overmatige haargroei en stofwisselingsproblemen. Het kan ook problemen veroorzaken om zwanger te worden.

Te hoog testosteron

Blijkt uit je bloeduitslagen dat je een te hoog level aan testosteron hebt? Lijnzaad kan er dan voor zorgen dat de hormonale niveaus in je lichaam beter kunnen worden gereguleerd. Lijnzaad is rijk aan voedingsvezels en omega-3 vetzuren. Het heeft fyto-oestrogenen en hormoonbalancerende eigenschappen. En daarnaast heeft het meer voordelen.

  • Lijnzaad helpt bij het afvallen
  • Lijnzaad brengt je menstruatiecyclus beter in evenwicht door hormonale niveaus te reguleren
  • Lijnzaad bevat lignine, een plantaardig oestrogeen, dat helpt om overtollige mannelijke hormonen in balans te brengen en het daarbij horende overmatige haargroei te verminderen
  • Lijnzaad verbetert de stofwisseling

Let er wel op dat je lijnzaad met mate consumeert. Een teveel aan lijnzaad is niet goed voor je (en kan zelfs gevaarlijk zijn)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.