Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Kruidenmagie: wildplukken in april
0
Hekserij

Kruidenmagie: wildplukken in april

wildplukken in april

Wij zijn dól op kruidenmagie. Daarom iedere maand een artikel met wat je in die maand kunt wildplukken en wat de magische werking per kruid/plant is. In de natuur is zóveel te vinden: een schat aan prachtige kruiden, bloemen en planten. Waar wij natuurlijk erg dankbaar voor zijn. In dit artikel: wildplukken in april. Wat is er deze maand van het jaar in de natuur te vinden? Lees maar mee!

April is een maand waarin de natuur ontwaakt en de lente zich écht laat zien. Het is een goede tijd om te gaan wildplukken! Er zijn veel kruiden en planten die je in deze maand kunt plukken en gebruiken voor heerlijke gerechten, medicinale doeleinden en magische rituelen. Hier zijn een aantal kruiden en planten die je in april in Nederland kunt vinden, inclusief hun magische werking. Heb je aanvullingen? Laat het weten in de comments!

Wildplukken in april

 • Brandnetel
  • Brandnetel is een plant die in april langs bermen en in weilanden groeit. Het heeft een pittige smaak en kan worden gebruikt in soepen, salades en smoothies. Het heeft ook medicinale eigenschappen en wordt gebruikt om allergieën en ontstekingen te behandelen. Brandnetel heeft ook magische eigenschappen en wordt gebruikt voor bescherming en om negatieve energie te verdrijven.
 • Daslook
  • Daslook is een plant die in april in de bossen te vinden is. Het heeft een heerlijke knoflookachtige smaak en kan worden gebruikt in pesto’s, salades en soepen. Het heeft ook medicinale eigenschappen en wordt gebruikt om de spijsvertering te bevorderen en het immuunsysteem te versterken. Daslook heeft ook magische eigenschappen en wordt gebruikt voor bescherming en voor het bevorderen van spirituele groei.
 • Fluitenkruid
  • Fluitenkruid is een plant die in april in de bermen langs de weg te vinden is. Het heeft kleine witte bloemen en kan worden gebruikt in salades en soepen. Het heeft ook medicinale eigenschappen en wordt gebruikt om hoest en verkoudheid te behandelen. Fluitenkruid heeft ook magische eigenschappen en wordt gebruikt voor het aantrekken van vreugde en positiviteit.
 • Madeliefjes
  • In april vind je overal madeliefjes in het gras. Deze kleine witte bloemetjes zijn niet alleen mooi om te zien, maar hebben ook een helende werking. Madeliefjes worden gebruikt voor het behandelen van huidproblemen, zoals eczeem en acne. Daarnaast worden ze ook gebruikt als kalmerend middel bij spanning en stress. De magische kracht van madeliefjes wordt geassocieerd met geluk, onschuld en zuiverheid.
 • Paardenbloem
  • Paardenbloem is een plant die bekend staat om zijn gele bloemen en kan in april in weilanden en langs de kant van de weg worden gevonden. Het heeft medicinale eigenschappen en wordt vaak gebruikt om de spijsvertering te bevorderen en om de lever te ontgiften. Paardenbloem heeft ook magische eigenschappen en wordt gebruikt voor het bevorderen van helderheid en inzicht.
 • Pinksterbloemen
  • De pinksterbloem is een van de eerste bloemen die in april verschijnt en wordt vaak geassocieerd met de lente en vernieuwing. De plant wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals reuma, jicht en bronchitis. Daarnaast wordt de magische kracht van de pinksterbloem geassocieerd met heling, bescherming en het aantrekken van geluk en voorspoed.
 • Sleutelbloem
  • Sleutelbloem is een plant die in april in weilanden en langs de weg te vinden is. Het heeft gele bloemen en kan worden gebruikt in thee en medicijnen. Het heeft ook medicinale eigenschappen en wordt gebruikt om hoest en verkoudheid te behandelen en om de bloedsomloop te verbeteren. Sleutelbloem heeft ook magische eigenschappen en wordt gebruikt voor het aantrekken van liefde en geluk.
 • Viooltje
  • Viooltjes zijn planten met paarse bloemen die in april in bossen en tuinen te vinden zijn. Het heeft een zoete smaak en kan worden gebruikt in salades en desserts. Het heeft ook medicinale eigenschappen en wordt gebruikt om de hoest te behandelen en als natuurlijk laxeermiddel. De magische kracht van het viooltje wordt geassocieerd met liefde, trouw en bescherming. Het zou bijvoorbeeld helpen om de liefde tussen twee personen te versterken als je een viooltje in hun kamer plaatst. Daarnaast wordt gezegd dat het dragen van een viooltje als talisman geluk en voorspoed aantrekt.

In april kun je dus volop genieten van de natuur en haar genezende kracht. Vergeet niet om altijd goed te kijken welke planten eetbaar en geneeskrachtig zijn en welke niet. Pluk alleen planten die je zeker herkent en weet dat veilig zijn. Geniet van de magische krachten van deze bijzondere planten en laat je betoveren door hun schoonheid en helende eigenschappen!

Werken met kruidenmagie

Hoe je met kruiden kunt werken lees je in het boek Groene Magie. Een uitgebreid handboek voor iedereen die aan de slag wil met kruidenmagie!

Wildplukken is in Nederland officieel niet toegestaan; zorg er dus voor dat je het doet op een plek waar het wel mag. Let er bij wildplukken áltijd op of iets écht te gebruiken is, vooral als je er iets mee maakt dat je wil eten. Pluk veilig en ga bij voorkeur op pad met een professional. Bij twijfel geldt altijd: niet plukken/eten! Op VolleMaanKalender.nl vind je geen medisch advies. Dit artikel is enkel ter inspiratie over wat je met kruiden en planten uit de natuur kunt doen, gericht op kruidenmagie. Gebruik altijd je gezonde verstand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨