Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Voordelen komkommer eten (en waarom jij dit meer mag doen)
0
Health & happiness

Voordelen komkommer eten (en waarom jij dit meer mag doen)

Voordelen van het eten van komkommer (en waarom jij dit meer mag eten)

Komkommer is gezond, maar waarom is dit zo? En wat zijn de voordelen van komkommer? Hieronder vind je 10 redenen waarom het eten van komkommer zo goed voor je is!

  • Laag calorie-gehalte. Komkommers bevatten weinig calorieën en zijn daarom een goede keuze voor als je op je gewicht/calorie-inname wil letten.
  • Goed voor hydratatie. Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water, waardoor ze een uitstekende bron van hydratatie zijn. Dit helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur en het gezond houden van de huid.
  • Rijk aan vitamine K. Komkommers bevatten vitamine K, wat belangrijk is voor de bloedstolling en de gezondheid van de botten.
  • Rijk aan vitamine C. Komkommers bevatten vitamine C, wat belangrijk is voor het immuunsysteem en de collageenproductie. Collageen is een eiwit dat verantwoordelijk is voor de elasticiteit en stevigheid van de huid.
  • Rijk aan antioxidanten. Komkommers bevatten antioxidanten zoals flavonoïden en cucurbitacinen, die helpen om de gezondheid van het hart te beschermen. Antioxidanten helpen ook om de celbeschadiging tegen te gaan en het risico op bepaalde vormen van kanker te verminderen.
  • Rijk aan mineralen. Komkommers bevatten mineralen zoals kalium, magnesium en silicium, die goed zijn voor de gezondheid van de botten en de huid. Kalium is bijvoorbeeld belangrijk voor het reguleren van de bloeddruk.
  • Goed voor de darmen. De vezels in komkommers helpen bij de darmtransit en dragen bij aan een gezonde darmflora. Vezels zijn ook bekend om hun vermogen om constipatie te verminderen en de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.
  • Helpt bij gewichtsverlies. Omdat komkommers zo weinig calorieën bevatten en zo veel water, kunnen ze helpen om honger te verminderen. Dit kan bijdragen aan een gezonde eetgewoonten en gewichtsverlies.
  • Goed voor de huid. De hoge hydratatie en vitamine C in komkommers helpen bij het gezond houden van de huid en kunnen bijdragen aan een stralende teint.
  • Goed voor de ogen. Komkommers bevatten luteïne en zeaxanthine, twee antioxidanten die geassocieerd worden met een verminderd risico op oogziekten zoals staar.

Komkommers worden vooral zo rauw gegeten of als onderdeel van een salade. Het is een ideaal tussendoortje. Ze zijn rijk aan verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten. Kortom: meer komkommer eten is goed voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨