Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Etherische olie voor concentratie
0
Aromatherapie

Etherische olie voor concentratie

Etherische olie voor concentratie

Welke etherische olie wil je gebruiken als je je meer wil concentreren? Kortom: welke etherische olie is goed voor concentratie? In dit artikel vertellen we wat geur met je brein doet én welke etherische oliën geschikt zijn om je concentratie te verbeteren.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat doet geur met je brein?

Geur heeft een directe invloed op je limbische systeem; het deel van ons brein dat verantwoordelijk is voor emoties, geheugen en gedrag. Je neus is verbonden met het limbische systeem via de hypofyse, een klier die verantwoordelijk is voor de productie van hormonen en de regulering van de stofwisseling.

Wanneer je een geur ruikt, wordt deze informatie direct doorgegeven aan je limbische systeem, wat op zijn beurt invloed heeft op je emoties, stemming en gedrag. Sommige geuren kunnen bijvoorbeeld kalmerend werken en angst verminderen, andere geuren verbeteren je alertheid en concentratie. Bovendien kunnen geuren ook geheugen oproepen. Een bekend voorbeeld hiervan is de associatie van bepaalde geuren met herinneringen uit je jeugd, zoals de geur van gebakken koekjes bijvoorbeeld.

Dus wat doet geur met je brein? Nou, heel veel! Geur speelt een belangrijke rol in je stemming, concentratie en geheugen.

– de tekst gaat verder onder de video –

Welke etherische olie voor concentratie?

Er zijn verschillende geuren die bekend staan om hun vermogen om je concentratie te stimuleren. Handig voor tijdens examens, opdrachten of klussen waarbij een goede concentratie vereist is. Het is wetenschappelijk bewezen: geur doet iets met je! Dit is meteen waarom deze geuren ook vaak worden gebruikt in etherische olie. Kortom: wil je je concentratie verbeteren, pak dan één van deze etherische oliën uit je collectie.

Rozemarijn etherische olie verfrist

Rozemarijn etherische olie wordt vaak gezien als een natuurlijke concentratiebooster. Deze geur staat bekend om haar vermogen om concentratie en geheugen te verbeteren. Dit komt door de verfrissende geur van Rozemarijn, die je zenuwstelsel en je bloedsomloop activeert. Ook speelt deze geur in op je hersenen en stimuleert het je hersengolven.

Etherische olie Pepermunt zorgt voor alertheid

Pepermunt etherische olie wordt ook gezien als een natuurlijke concentratiestimulator. Het is een veelgebruikte geur als het gaat om het vergroten en verbeteren van concentratie en alertheid. De verkwikkende geur van pepermunt activeert je zenuwstelsel en verbetert je concentratie omdat het zo ‘fris’ is.

Eucalyptus etherische olie activeert je geest

Eucalyptus etherische olie helpt je geest te activeren en je te concentreren. Het zorgt voor een boost aan inspiratie én de energie om uit te voeren wat je voor ogen hebt.

Etherische olie Lavendel kalmeert

Lavendel is een kalmerende geur. Wat doet deze etherische olie dan in dit rijtje thuis? Nou, het kan ook je concentratie verbeteren. Heb je moeite met focussen of gaan je gedachten alle kanten op, dan helpt Lavendel je ontspannen, waardoor je uiteindelijk een verbeterde focus en concentratie hebt.

Bergamot verbetert je concentratie

Bergamot etherische olie draagt bij aan een opgewekte stemming. En dit zorgt er weer voor dat je je beter kunt concentreren, want je hersenen gaan minder naar je neerslachtige bui toe. Het kalmeert je geest en verbetert je concentratie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨