Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Esther legt uit: Oranje Heiligbeen Chakra
0
Chakra's

Esther legt uit: Oranje Heiligbeen Chakra

Esther legt uit: Oranje Heiligbeen Chakra

In dit artikel legt spiritueel coach Esther je uit wat het oranje Heiligbeen chakra is, waar deze zit en hoe je hiermee kunt werken. Lees gauw verder!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Chakra’s zijn mooie gekleurde, draaiende ‘ballen’ in één van onze energetische lichamen. De chakra’s hebben allemaal een kleur en staan voor een fysiek gedeelte van je lijf, je mentale en geestelijke staat van zijn. In dit artikel lees je over het tweede chakra: het oranje Heiligbeen chakra.

Ben je nieuw in de wereld van chakra’s? Lees dan eerst ‘Dit zijn de zeven hoofdchakra’s en hun kleuren‘.

Oranje Heiligbeen chakra

Het chakra in je energetische lijf ter hoogte van je onderbuik en je onderrug. Het gaat over je genitaliën, je baarmoeder, waterhuishouding menstruatie, seksualiteit als onderdeel van een fijn liefdesleven met jezelf en met de ander, intiem durven zijn en plezier maken. Voel je je op je gemak met jezelf, je lijf? Was er thuis alles open en bloot of alles achter gesloten deuren? Wil je alles controleren of doe je het tegenovergestelde: laat je de boel op z’n beloop? Doe je eerst alle klusjes en is de tijd die overblijft voor iets leuks of voor jezelf? Ook je onderrug valt onder dit chakra en je grootste orgaan, je huid. Je begrijpt dat als er fysieke problemen of mentale issues zijn over het bovengenoemde, je dit chakra wat aandacht en liefde mag geven.

Het element water hoort bij dit chakra en als je mee beweegt met het leven, je eigen sappen stromend houdt, door voldoende te drinken, te zweten en je liefdessappen niet op te laten drogen, gaat het over het algemeen goed met dit chakra. Je begrijpt dat in deze maatschappij de Godin in elke vrouw veel meer naar voren mag komen en dat intimiteit en seksualiteit horen bij een goed gevoel over jezelf. Nu kan dit best een uitdaging zijn, omdat dit chakra ook gaat over gezonde seksualiteit zonder oordeel daarop of schaamte, en over je baarmoeder, menstruatie, kinderen willen of niet, kunnen krijgen of niet. Het is een heel vrouwelijk chakra en vaak heeft dit intieme deel best wat aandacht nodig.

Werken met je oranje Heiligbeen chakra

Nu je dat weet kun je met jouw overtuiging aan de slag. En dit gaat heel mooi door bijvoorbeeld

  • Je verdiepen in je chakra
  • Intuïtief tekenen met oranje of een chakra tekening maken
  • Intuïtief schrijven met een oranje pen
  • Meer oranje kleding dragen met name op het chakra gebied
  • Edelstenen voor dit chakra bij je dragen
  • Affirmaties voor dit chakra onder een glas water leggen zodat het oplaadt en dit opdrinken.

De chakra’s werken dus zo en je kunt op die manier heel veel te weten komen over jezelf. En wat nog beter is, op een simpele en praktische manier jezelf ontwikkelen. Zo kun je bepaalde zaken die jou belemmeren jouw zielsmissie of droomleven te leiden aanpakken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨